Bun, am în teste câteva zile un monstru de televizor, despre care am să vă dau toate detaliile la final. Acum vreau să vă redau câteva impresii, la prima mână – şi vorbesc foarte serios. Încep chiar cu ideea din titlu. Din momentul în care vezi în living un astfel de televizor, situaţia s-a schimbat. Efectul emoţional e puternic, fără niciun 3D. Eu am un LCD de 26 de inchi, dar pînă la 54 de inchi este o distanţă atât de imensă că pare de 4 ori şi ceva mai mare, ca să fiu sincer are un sfert din perete.

Îmi aduc aminte şi acum prima experienţă cu televizorul color. După ani de zile de alb negru, tata a venit o dată de la servici, înainte de ’89, cu o cutioaie imensă. Un televizor color Cromatic (diagonala 64cm). Impresia a fost de neînchipuit. Ulterior, am descoperit şi playerul VHS, dar asta este o altă poveste.

Televiziunea se vede ok în următoarele condiţii:

– serviciu digital (DTH, cablu digital, IPTV). În cazul meu e IPTV pe mufa HDMI. Canalele HD se văd bec, excelent, rămâi fără cuvinte. Fotbal, Discovery, HBO. Bun.

– celelalte canale se văd ok, dar trebuie să te dai mai la distanţă. Cablul analog e horror.

– reclamele se văd bine şi fără HD 😉

Experienţe cu playerul Blu Ray:

– unele DVD-uri, chiar şi originale, nu merg deloc.

– unele pe format normal, merg bine, se vede ok.

– clipuri de prezentare 3D se văd extraordinar. Părerea mea. Mie îmi plac.

Astăzi la evenimentul 3D Nvidia, s-a exprimat teoria că aproape 4% din oameni nu percep deloc efectul 3D. Apoi, oamenii văd diferit şi gândesc unii cu emisfera stângă şi alţii cu drepapta, aşa că experienţa este diferită pentru fiecare dintre noi.

Ce nu am reuşit:

– să scot sunetul de televiziune prin sistemul home cinema care este ataşat exclusiv la Blu Ray player.

Mâine testez conectarea la PC, bag un hard-disc extern prin USB.  De asemenea am să testez primele filme HD şi sper să fac rost de 3D. Sper.

Aş avea nevoie şi de nişte jocuri cu rezoluţie mare. Vreun pasionat?