Am avut ocazia să testez Philips 49PUS7101, un smart TV cu Android și tehnologia Ambilight, unul dintre modelele care nu sunt extraordinar de scumpe. Speram să meargă mai multe aplicații Android pe el, dar merg în special cele realizate special pentru Android TV.

Philips 49PUS7101

Cunoscând acest brand de mult timp, pot să vă spun că fac unele dintre cele mai bune smart TV-uri din lume. Android TV are încă probleme, dar intuiția îmi spune că va deveni una dintre cele mai bune platforme, datorită susținerii pe care o are din partea comunității. Prețul mi s-a părut un avantaj. Dar hai să o luăm pe rând.

Pro și contra Philips 49PUS7101

Mi-a plăcut foarte mult la acest model:
– calitatea design-ului;
– calitatea imaginii;
– tehnologia Ambilight;
– accesul la aplicații diverse;
– prețul bun;

ads

Rămâne de discutat:
– Android TV este în continuare lent;
– există modele concurente interesante pe acest nivel de preț;

Experiența cu Philips 49PUS7101

Seria 7000 este gama mid-range de la Philips, nu sunt produsele de top, dar au din tehnologia și calitățile produselor de top. Pentru cei atenți la buget reprezintă cea mai bună variantă de a avea un televizor de ultimă generație. Adică, pe scurt, nu va trebui să îl schimbați câțiva ani buni de-acum înainte. Dimensiunea de 49″ este și ea de nivel intermediar, unora le plac televizoarele foarte mari, de 60 de inch și peste, de poți vedea tot stadionul de fotbal lejer. Alții preferă televizoarele cu dimensiuni mai mici, spre 40 de inch, unde și prețurile sunt mai accesibile. Eu am de 42de inch, mi-a plăcut modelul mai mare. Cred că dacă aș schimba televizorul în 2017 aș merge pe un model de 55 de inch. Nici foarte mare, dar nici de nivelul celui actual, doar un pic mai mare.

Philips 49PUS7101 este primul dintr-o serie care include și modele de 55, 65 de inch, ba chiar și 75 de inch. Dar prețul crește corespunzător pentru fiecare. Modelul testat are un design bun, echilibrat, o ramă relativ subțire, dar nu printre cele mai slim la ora actuală. Efectul Ambilight face totuși ca dimensiunea ecranului și cea a ramei să devină relative, ai senzația de ecran mai mare și o ramă aproape invizibilă. Mi-a plăcut tehnologia de la primele experimente și ea devine acum din ce în ce mai bună.

Ecranul este 4K (3840 x 2160 pixeli), redă foarte bine conținutul Full HD, are rată de refresh de 200 Hz, iar televizorul include un procesor de imagine care permite optimizarea pentru rezoluția 4K (Pixel Precise Ultra HD). Are boxe stereo de 30W, cu o calitate a sunetului peste medie. Are tehnologii precum Dolby Digital și DTS. Poate reda o mulțime de formate speciale de pe hard-discuri externe sau carduri de memorie, USB stick și alte asemenea surse. Având acces la Internet puteți descărca o mulțime de clipuri și filme. Are aplicații speciale pentru Youtube, Netflix, HBO Go și alte aplicații de filme. De asemenea, fiind Android TV, puteți descărca aplicații din Google Play și puteți testa anumite aplicații la nivel de APK. Nu vor merge toate ok, pentru că aplicațiile sunt realizate pentru ecrane touchscreen. Dar o parte din aplicațiile Android o să meargă ok și pe televizor. Totul este să urmați pașii ca la tablete sau telefoane, permiteți instalarea din surse nesigure și transferați acel apk pe televizor. Apoi se poate instala. Recomand ca prima instalare să fie ES File Explorer sau ceva similar pentru managementul fișierelor, pentru că televizorul nu are preinstalat ceva.

Are conexiuni multiple, cam tot ce ai nevoie la un televizor smart. HDMI, porturi USB, Ethernet, conectorii clasici AV, conector optic pentru sunet. Are chiar și mufă de căști 3.5 mm jack și slot de carduri CI. Procesorul este quad-core și are tehnologie HDR, singurul lucru de reproșat este calitatea negrului, un lucru care poate afecta anumite scene. Și apropo de zvonurile că industria renunță la 3D, nici acest model nu suportă tehnologiile 3D.

Telecomanda Philips este un mare plus, are pe o parte butoane normale de telecomandă și pe cealaltă butoane de tastatură, toate literele și alte comenzi, precum Enter. Foarte util pentru meniuri și pentru diverse aplicații.

Concluzii

Philips 49PUS7101 este un smart TV arătos și echilibrat, cu dimensiune medie și preț bun. Eu personal mi-aș lua anul acesta unul cu diagonală mai mare, dar foarte mulți utilizatori nu au spațiul necesar, așa că 49″ poate fi o alegere foarte bună. Oricum este mult mai mare decât un monitor, iar asta pentru filme și jocuri video face toată diferența. Pentru cei care au un spațiu limitat și un buget limitat, recomand acest model.

Galerie foto