Xiaomi Poco F3 este cel mai puternic telefon ieftin disponibil astăzi pe piață. Are procesor demn de flagship, stocare de mare viteză, baterie mare, camere foto decente. Chiar și ecranul este peste media celor disponibile la acest nivel de preț. Practic, câștigă la aproape toate capitolele.


Pro și contra Xiaomi Poco F3

Avantaje:

  • putere de procesare maximă;
  • preț bun;
  • autonomie decentă;
  • camere foto bune;

Dezavantaje:

  • bateria putea fi mai mare;
  • camera foto de 64 / 108 arăta mai bine;

Detalii tehnice Xiaomi Poco F3

Ecran: 6.67 inch, AMOLED, FHD+, 120Hz, HDR10+, 1300 nits
Procesor: Snapdragon 870 5G (7 nm)
GPU: Adreno 650
Memorie: 6 / 8 GB
Stocare: 128 / 256 GB UFS 3.1
Camera: 48 + 8 + 5 megapixeli
Selfie: 20 megapixeli
Dimensiuni: 163.7 x 76.4 x 7.8 mm
Greutate: 196 g
Baterie: 4520 mAh + 33 W
OS: Android 11, MIUI 12 / POCO
Tehnologii: USB Type-C , NFC, Infraroșii
Preț: 1.500-1.650 lei

Dă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 7 Media: 5]

Acest review computerblog.ro este posibil datorită Mi-Home.

Review Xiaomi Poco F3

Cei de la Xiaomi au folosit aici chiar rețeta clasică Poco: să ofere un flagship la o fracțiune din prețul competiției. Să pună pe telefon cel mai bun procesor posibil, cele mai puternice componente și așa mai departe. La un preț de maxim 300 de euro. Desigur, el este comparabil până la un punct cu marile flagship-uri, nu are chiar anvergura unui terminal de top. Dar alegerea procesorului a fost foate bună, are scoruri de performanță mari. Stocarea rapidă ajută la experiență. Camerele foto sunt decente. L-ar fi ajutat o baterie mai mare poate. Sau camera de 108 megapixeli de la Redmi Note 10 Pro. Dar este mult mai performant decât Redmi, la multe capitole.

Pe de altă parte, Redmi Note 10 Pro are procesor mult mai slab. Are stocarea mai lentă, oferă per-total o experiență mai slabă. Chiar dacă rămâne cu camera de 108 sau cu o baterie relativ mai mare. Este mult mai avantajos să cumperi Poco pentru performanțele sale.

Pe partea de design chiar sunt comparabile, ambele având un design inspirat de Mi 11. Camerele sunt poziționate la fel și multe lucruri sunt similare. Au același display, de exemplu. Doar că la Poco duce 1300 nits, iar Redmi are maxim 1200 nits. Chestie de setări. O altă diferență este că Redmi suportă carduri de memorie, iar Poco nu are slot pentru așa ceva. Vă recomand să luați modelul mai scump, cel cu 256 GB de stocare internă.

La Redmi au păstrat mufa de căști 3.5 mm jack, iar la Poco F3 nu mai este. Cum spuneam, are și Redmi Note 10 Pro atuurile lui. Dar cu toate acestea, performanța rămâne importantă.

Teste hardware și autonomia Xiaomi Poco F3

Terminalul vine cu procesorul Qualcomm Snapdragon 870, care este foarte puternic. Practic, el este un Snapdragon 865 cu frecvențele ridicate. Nucleul principal de putere este la 3.2 GHz, la o frecvență mai înaltă decât la Snapdragon 888 de exemplu. Scorurile de performanță sunt peste modelele de anul trecut, dar sub nivelul terminalelor flagship de top. Totuși, bate modelele Samsung sau iPhone la scorul final în Antutu, de exemplu. Nu zic că este cel mai relevant, dar este un test recunoscut.

În Geekbench de exemplu, scorul este bun la multi-core, dar este mai slab single-core. Probabil din cauza faptul că nu a rulat pe nucleul principal. Cine știe când se activează exact acest nucleu. Dar 991 single-core este sub nivelul lui Snapdragon 888 care urcă și la 1.200. La multi-core scoate 3.350 de puncte, foarte bine. Sunt câteva terminale de gaming care ating 3600-3700 de puncte și cam atât.

Autonomia a ieșit 16 ore de utilizare normală, foarte bine la puterea oferită. Cu Power Saving care taie și din putere a ținut peste 19 ore. Vedeți mai jos și alte teste realizate.

Camere foto Xiaomi Poco F3

Modelul vine cu camere de nivel mediu, nu excelează la fotografie. Totuși, au software bun, ies imagini de calitate. Senzorul principal este cel de 48 de megapixeli, 1/2 inch, este bun. Imaginile sunt clare, culori bune, fără probleme. Camera ultrawide este de 8 megapixeli, face peisaje bune. Are și o cameră macro de 5 megapixeli pentru cei care fotografiază flori sau insecte de aproape. Ies imagini decente și cu ea, nu e precum camerele de 2 megapixlei.

Telefonul filmează 4K la 30 de cadre pe secundă, iar Full HD poate filma la 960 de cadre, pentru Super-Slow-Motion. Folosește stabilizare electronică (EIS). Camera de selfie din ecran este de 20 de megapixeli, se descurcă ok. Filmează de bază, Full HD cu 30 de cadre pe secundă.

Vedeți mai jos o parte dintre fotografiile realizate. Sunt însă micșorate și comprimate pentru a le urca pe blog.

Protecție pentru Xiaomi Poco F3

Dacă tot ați investit atâția bani într-un smartphone nou, eu vă recomand să folosiți huse de protecție pentru el. Găsiți huse și carcase Poco F3 la partenerii noștri. Ar fi bine să folosiți și o folie pe ecran, dar este mai bine să aveți o husă care să ferească telefonul de probleme. Astfel, valoarea lui se păstrează mai bine în timp, iar anul viitor dacă vreți să îl vindeți veți obține un preț mai bun pe OLX sau pe alte site-uri de anunțuri. Uneori puteți obține reduceri importante chiar la operator dacă schimbați telefonul și este în stare bună.

Concluzii

Xiaomi Poco F3 este cel mai puternic telefon ieftin disponibil astăzi pe piață. La nivelul de preț de 1500 de lei faci diverse compromisuri: fie renunți la procesor, fie la ecran, fie la camera foto. Dar nu este cazul aici. Terminalul chiar bifează toate capitolele la un nivel destul de bun. Atuul principal rămâne puterea hardware și stocarea de mare viteză care ajută la tot. Ecranul este peste medie la acest preț. Bateria este mare, cu încărcare rapidă. Camerele foto se descurcă bine. Zic că merită cumpărat.

Galerie foto