Acer a lansat oficial laptopul Swift Go 14 pregătit pentru inteligența artificială și echipat cu noile procesoare Intel Core Ultra. Noul laptop permite experiențe și capabilități accelerate de AI, completate de Intel AI Boost și Copilot în Windows 11.

Swift Go 14

Acer Swift Go 14

Acer a anunțat noile modele Swift Go 14 (SFG14-72) pregătite pentru AI, echipate cu procesoare Intel Core Ultra cu GPU Intel Arc și Intel AI Boost, noua unitate de procesare neuronală (NPU) integrată. Oferă performanțe ridicate în sarcinile AI și experiențe imersive pe un laptop subțire și ușor. Studenții, profesioniștii și creatorii vor beneficia de gama de funcții AI de pe Swift Go 14, cum ar fi Acer PurifiedVoice și Acer PurifiedView pentru videoconferințe și instrumente de personalizare pe laptopul OLED. Realizarea sarcinilor și a fluxurilor de lucru este, de asemenea, facilitată pe laptopul Swift cu Copilot de la Microsoft în Windows 11.

Echipat cu noul procesor Intel Core Ultra 7 155H și verificat ca fiind laptop cu platformă Intel Evo Edition, Acer Swift Go 14 este conform cerințelor de performanță îmbunătățite și dispune de caracteristici precum pornirea instantanee, încărcarea rapidă și o autonomie extinsă a bateriei de până la 12,5 ore. Procesoarele Intel Ultra Core din seria H sunt echipate, de asemenea, cu Intel AI Boost care acționează ca un motor dedicat AI – și cu GPU Intel Arc încorporat, oferind performanțe optimizate, experiențe imersive pentru jocuri sau crearea de conținut și deblocând o mulțime de resurse alimentate de AI cu o eficiență energetică extremă. Cu Intel Unison, PC-ul cu Windows 11 poate fi, de asemenea, asociat cu dispozitive Android sau iOS pentru a crea o experiență integrată pentru transferuri de fișiere, apeluri, mesagerie și gestionarea dispozitivelor pe un singur ecran.

Experiențe elevate cu cele mai recente caracteristici AI

Streaming-ul sau videoconferințele pe camera web QHD 1440p a noului Acer Swift Go 14 sunt mai receptive și necesită mai puțină energie din partea dispozitivului, cu ajutorul tehnologiei susținute de inteligența artificială; tehnologia Acer PurifiedVoice pentru a elimina zgomotele de fundal nedorite și Acer PurifiedView pentru a pune în evidență cele mai bune imagini pe ecran, permițând blurarea fundalului, încadrarea automată și corecția privirii. Atunci când este detectată utilizarea camerei sau a microfonului laptopului, noua funcție Acer QuickPanel apare instinctiv pentru a permite configurarea rapidă și ușoară a soluțiilor de videoconferință. În plus, noul Acer AlterView utilizează hărți de adâncime generate de AI pentru a converti imaginile 2D în imagini de fundal animate cu efecte 3D care pot fi vizualizate din mai multe unghiuri.

Copilot din Windows exploatează puterea inteligenței artificiale pentru a vă asista în sarcini de muncă, creație și joacă. Conceput pentru a accelera sarcinile, a reduce fricțiunile și a economisi timp, acesta poate oferi, de asemenea, răspunsuri personalizate, inspirație și asistență pentru diverse activități. Copilot poate ajuta la rezumarea unei pagini web, la compunerea unui e-mail, la modificarea setărilor PC-ului sau la generarea unei imagini, alături de alte capacități interesante de inteligență artificială puse la dispoziție în aplicații precum Paint, Snipping Tool, Photos și altele.

Cu un singur click pe butonul dedicat, performanța laptopului și personalizarea experiențelor pot fi gestionate fără probleme cu ajutorul aplicației de utilitate AcerSense care dispune de o filă Acer AI Zone pentru a localiza cu ușurință funcțiile AI ale dispozitivului și pentru a primi actualizări. Porturile de conectivitate esențiale ale Swift Go 14, inclusiv două USB Type-C, HDMI 2.1 și un slot MicroSD sunt, de asemenea, prezente, în timp ce Intel Wi-Fi 6E[5] și Intel Bluetooth LE Audio[6] oferă conexiuni de rețea wireless și audio de înaltă calitate.

Design ultraușor

Elegant, ușor, dar puternic, Acer Swift Go 14 este laptopul ideal pentru utilizatorii dinamici, care sunt mereu în mișcare și care caută versatilitate de la dispozitivele lor. Șasiul din aluminiu cântărește 1,32 kg și are o grosime de 14,9 mm, ceea ce îl face ușor de transportat într-o geantă sau rucsac. Touchpad-ul său ecologic OceanGlass™, fabricat din plastic recuperat din oceane, a fost extins cu peste 44% față de generațiile anterioare, permițând utilizatorilor să se bucure de o suprafață de defilare mai mare.

Fie că este vorba de vizionarea de filme sau de crearea de proiecte pe laptopul de 14 inch, utilizatorii au parte de imagini și culori vibrante datorită opțiunilor de afișare pe un ecran OLED cu rezoluție de până la 2,8K (2880×1800) cu 100% DCI-P3, certificare VESA Display HDR™ True Black 500 și rată de refresh de 90 Hz. Laptopul OLED oferă, de asemenea, o opțiune de afișaj WUXGA (1920×1200) cu capacități de ecran tactil pentru cei care preferă să atingă și să gliseze în timp ce lucrează.

“Noul Swift Go 14 depășește designul elegant și ecranul de înaltă rezoluție, oferind cea mai recentă suită de tehnologii de colaborare pentru a susține o mare varietate de funcții și stiluri de viață”, a declarat James Lin, General Manager, Notebook-uri, Acer Inc. “Swift Go 14 este unul dintre primele dispozitive de pe piață care este echipat cu procesoare Intel Core Ultra, deschizând calea pentru îmbunătățirea suportului pentru sarcinile AI generative pe mai multe dispozitive Acer, în viitor”.

Acer Swift Go 14 (SFG14-72) va fi disponibil în EMEA din luna decembrie, la prețuri începând cu 1199 EUR.