Noul Acer Chromebook 315 cu procesor AMD a fost lansat la CES 2019. Compania anunță astfel extinderea gamei de Chromebook-uri cu display de 15,6 inch. Echipat cu procesoare din a 7-a generație AMD A6-9220C sau A4-9120C cu grafică Radeon, acesta poate accelera prin aplicații exigente, în timp ce rulează mai multe file și extensii, toate în timpul unei durate de viață a bateriei de până la 10 ore.

Acer Chromebook 315

Acer Chromebook 315

Pe lângă performanțele superioare, noul Acer Chromebook 315 are un afișaj IPS Full HD de 15,6 inch care crește productivitatea la birou sau la școală. Acesta afișează în mod vibrant streaming video, jocuri și aplicații variate, fiind disponibil în configurații touch-screen și non-touch (CB315-2HT / CB315-2H).

Acer Chromebook 315 este echipat cu procesoare din seria 7 AMD seria A cu grafică Radeon, pentru a oferi două configurații rapide și eficiente: cu AMD A6-9220C sau cu A4-9120C, într-un design system-on-chip. Noile procesoare AMD din seria A pentru Chromebook permit utilizatorilor să facă stream video, să ruleze cele mai recente aplicații, să joace jocuri web și să navigheze fără efort pe internet timp de până la 10 ore1. În plus, laptopul Acer Chromebook 315 suportă milioane de aplicații Android pe Google Play™ pentru divertisment, productivitate, conectivitate și multe altele.

Afișajul clar și vibrant de 15,6 inchi Full HD 1920 x 1080 este suficient de mare pentru a deschide browserele în paralel, pentru a viziona streaming video și pentru a juca jocuri web. Utilizatorii pot fi productivi cu mai multe proprietăți de vizionare și cu posibilitatea de a rula mai multe file și aplicații. Afișajul IPS permite utilizatorilor să afișeze cu ușurință prezentări și să partajeze conținut datorită unghiurilor largi de vizualizare de 178 de grade. Chiar și chat-urile video pot fi partajate. Camera web HD are un câmp larg de vizualizare de 88 de grade pentru a găzdui grupuri numeroase. În plus, sunetul și imaginile video sunt clare datorită calității HDR și a microfonului încorporat.

Sunetul clar și plăcut este rezultatul celor două difuzoare de dimensiuni mari, orientate în sus, ale laptopului Acer Chromebook 315, care flanchează tastatura. Difuzoarele suportă audio de înaltă definiție și oferă o îmbunătățiri pentru volum și calitate audio.
Dimensiunea mare a laptopului Acer Chromebook 315 înseamnă că există, de asemenea, spațiu și pentru o tastatură de dimensiuni mari, cu retro-iluminare pe modele touch-screen și un touchpad mare.

Designul face loc conexiunilor ample pe laptopul Acer Chromebook 315. Există două porturi USB Type-C Gen-1, câte unul pe fiecare parte a dispozitivului, pentru a permite transferuri rapide de date, încărcare și ieșire pentru display din partea cea mai convenabilă. Dispune de standard wireless 802.11ac cu tehnologie MIMO 2×2. Utilizatorii pot conecta dispozitive periferice prin Bluetooth 4.2, două porturi USB 3.0 și mufa combo pentru căști și difuzoare.

Chromebookul Acer 315 are o carcasă elegantă și cântărește 1,72 kg cu dimensiuni de 380,54 x 256,28 x 19,95 mm.

Noul Chromebook 315 de la Acer nu este doar ușor de folosit, ci și ușor de partajat cu utilizatori multipli. Aceștia se conectează pur și simplu la contul lor Google pentru a accesa Gmail, Google Docs, aplicații, extensii, marcaje și multe altele. Chromebook-urile rulează pe platforma Google Chrome care se actualizează automat și utilizează niveluri multiple de securitate pentru a se proteja împotriva amenințărilor online în continuă schimbare.

Cu noua aplicație Family Link de pe Chromebook, este ușor pentru părinți să stabilească reguli digitale, pe măsură ce copiii lor explorează Internetul. Părinții pot seta limitele zilnice de utilizare, pot personaliza lista de site-uri web și aplicațiile pe care copiii le pot utiliza și chiar pot gestiona contul Google al copilului sau bloca de la distanță conturile supravegheate de pe laptopul Acer Chromebook 315.

Acer Chromebook 315 va fi disponibil în varianta cu ecran tactil (CB315-2HT) sau cu ecran non-touch (CB315-2H), cu până la 8GB memorie RAM și stocare 32GB eMMC. Noua gamă va fi disponibilă în EMEA din luna aprilie, la prețuri începând de la €349.