Acer își lărgește linia Vero care respectă mediul înconjurător, cu noul Acer Chromebook Vero 514. Modelul dispune de un șasiu realizat cu 30% plastic PCR și 90% ambalaj din hârtie reciclată.

Acer Chromebook Vero 514

Acer Chromebook Vero 514

Acer a prezentat noul Acer Chromebook Vero 514, primul Chromebook din linia de dispozitive Vero eco-conștiente, care reflectă angajamentul companiei față de sustenabilitate. Noul Acer Chromebook Vero 514 (CBV514-1H/T) dispune de un design bine gândit care ia în considerare întreaga durată de viață a produsului. Este ușor de actualizat, reparat, dezasamblat și reciclat. De asemenea, folosește materiale reciclate în majoritatea zonelor produsului, inclusiv 30% plastic reciclat post-consum (PCR) în șasiu și 50% plastic PCR în capacele tastelor, 100% plastic recuperat din ocean pe suprafața touchpad-ului și 90% ambalaj din hârtie reciclată.

Noul Acer Chromebook Vero 514 integrează pe larg utilizarea plasticului PCR cu 30% în șasiu și în rama ecranului și cu 50% în capacele tastelor și în difuzoare. În plus, Chromebook-ul contribuie la reducerea deșeurilor de plastic din ocean deoarece folosește plastic recuperate din ocean în carcasa ventilatorului intern și pe touchpad-ul OceanGlass care oferă o textură elegantă, asemănătoare cu cea a sticlei și o senzație tactilă receptivă.

Noul Chromebook a fost conceput special pentru o durată de viață extinsă a produsului și pentru a minimiza impactul asupra mediului. Efectuarea de reparații și actualizări ale memoriei și spațiului de stocare sunt acum simplificate prin utilizarea șuruburilor standard de pe capacul inferior. Exteriorul unic prezintă un șasiu fără vopsea, cu un finisaj gri și un afișaj care este reciclabil în proporție de 99%. Acer Chromebook Vero 514 are un exterior rezistent la impact care îi prelungește durata de viață și care îndeplinește standardele de testare MIL-STD 810H, un design consolidat care îl protejează împotriva căderilor de la o înălțime de până la 122 cm.

Echipat cu cele mai recente procesoare Intel Core din a 12-a generație și cu grafică Intel Iris Xe, Acer Chromebook Vero 514 face față nevoilor de colaborare, productivitate și divertisment. Bateria cu încărcare rapidă menține clienții alimentați mai mult timp pe parcursul zilei, deoarece Chromebook poate încărca până la 50% din autonomia de 10 ore a bateriei în doar 30 de minute.

Ecranul Full HD anti-reflexie Corning Gorilla Glass de 14 inch – disponibil în opțiunea cu ecran tactil – are o luminozitate de 300 nits și o gamă largă de culoare 100% sRGB, oferind o experiență de vizionare mai vibrantă și mai realistă. Acer Chromebook Vero 514 are un design cu margini subțiri care oferă un raport impresionant de 88% între ecran și șasiu. Camera web Full HD cu reducere a flare-ului și sistemul audio DTS cu Smart Amplifier asigură conferințe video de înaltă calitate pe noul Chromebook.

Proiectat pentru a crea și a se conecta, Acer Chromebook Vero 514 dispune de Wi-Fi 6E rapid și fiabil și se conectează la o gamă largă de dispozitive și ecrane. De asemenea, oferă capacități de încărcare prin selecția sa de porturi, inclusiv două USB Type-C, USB 3.2 Type-A și HDMI.

Acer Chromebook Enterprise Vero 514

Acer Chromebook Enterprise Vero 514 echipează utilizatorii din mediul de afaceri cu diverse capabilități de business ChromeOS, oferind angajaților din organizațiile ecologice, centrele de apeluri, organizațiile de sănătate și alte afaceri o mai mare eficiență operațională și productivitate. Chromebook Enterprise Vero 514 este livrat cu capabilitățile de business ale sistemului de operare Chrome deblocate, inclusiv securitate avansată, raportare și informații, management scalabil bazat pe cloud și înregistrare zero-touch.

Ambalajul folosește materiale reciclabile pentru a contribui la minimizarea deșeurilor din mediu. Cutia este fabricată din hârtie reciclată în proporție de 90%, în timp ce geanta pentru notebook și foaia pentru tastatură sunt fabricate din plastic 100% reciclat. Husa adaptorului este realizată din hârtie, în loc să se folosească punga de plastic tradițională. Odată ce Chromebook-ul este pregătit pentru utilizare, ambalajul interior al dispozitivului poate fi transformat într-un suport triunghiular multifuncțional pentru laptop sau poate fi utilizat pentru alte funcții casnice sau de birou.

Noul Acer Chromebook Vero 514 este cel mai recent dispozitiv din linia Vero de la Acer, care mai include și laptopurile Aspire Vero, All-In-One Veriton Vero, monitoarele Vero, proiectorul Vero și accesoriile marca Vero, inclusiv un mouse și o tastatură.

Linia de produse Vero a fost inițiată în cadrul inițiativei Earthion, misiunea Acer de a-și valorifica punctele forte, partenerii din lanțul de aprovizionare, clienții și angajații pentru a dezvolta soluții inovatoare și integrate care să contribuie la rezolvarea problemelor de mediu pentru un viitor mai sustenabil. Printre obiectivele Earthion se numără angajamentul RE100 al Acer de a se aproviziona cu energie 100% regenerabilă până în 2035, design de produs ecologic și reducerea amprentei de carbon din lanțul de aprovizionare al Acer.

Laptopul Acer Chromebook Vero 514 (CBV514-1H/T) va fi disponibil în regiunea EMEA din luna noiembrie, la prețuri începând cu 599 EUR.