Acer a anunțat oficial noul Swift 5 (Acer SF514-56T), un laptop ultraportabil premium și performant, dar și Acer Swift 3, ambele echipate cu procesoare Intel Core din a 12-a generație.

Modele noi Swift 5

Acer și-a actualizat populara linie de notebook-uri cu modele noi din seriile Swift 5 și Swift 3. Aceste laptop-uri noi vin cu procesoare Intel Core din a 12-a generație, ecrane noi și o durată de viață a bateriei suficientă pentru tot parcursul zilei.

Noul Acer Swift 5 (SF514-56T) este un laptop premium, conceput pentru profesioniștii mobili care trebuie să lucreze din mers. Sub acest aspect elegant, șasiul unibody CNC al laptopului este motorizat de un Intel Core din a 12-a generație cu până la 12 nuclee și grafică Intel Iris Xe. Are o greutate de 1,2 kg datorită construcției din aluminiu. Are 16GB de memorie dual-channel LPDDR5 și până la 2TB de stocare pe SSD PCIe Gen 4.

Proiectat special pentru o utilizare fără efort, Swift 5 dispune de Windows Hello încorporat într-un cititor de amprentă aflat pe butonul de pornire. Laptopul a fost certificat Intel Evo pentru a îndeplini obiectivele cheie ale experienței cum ar fi pornirea instantanee și oferă o autonomie a bateriei de până la 10 ore. În plus, o încărcare de doar 30 de minute a bateriei oferă peste 4 ore de funcționare.

Touchpad-ul OceanGlass al laptopului a fost fabricat din deșeuri de plastic recuperat din ocean. Oferă o senzație tactilă plăcută, asemănătoare sticlei. Acer Swift 5 dispune de un ecran tactil WQXGA (2560×1600 pixeli). Un raport de 16:10 oferă mai mult spațiu vertical pe ecran decât raportul tradițional de 16:9. Ecranul este protejat cu un strat de sticlă Antimicrobian Corning Gorilla care este rezistent și tratat cu ioni din argint pentru a proteja suprafața de microbi.

Laptopul vine și cu Wi-Fi 6E pentru o conectivitate generală îmbunătățită. În sprijinul hardware-ului puternic, Swift 5 este echipat cu o gamă impresionantă de soluții termice. Tastatura sa iluminată are un design cu guri de intrare a aerului, fiind capabiă să elimine cu 8-10% mai multă căldură decât o tastatură standard. Un sistem TwinAir cu ventilator dublu și conductele de căldură D6 cresc și mai mult fluxul de aer și eficiența termică. Utilizatorii pot adapta această performanță de răcire pentru a se potrivi sarcinii curente, apăsând „Fn+F” pentru a comuta între trei moduri de utilizare: silențios, normal și performant.

Swift 5 are și o selecție completă de porturi. Utilizatorii pot profita de două porturi Thunderbolt 4, un port HDMI 2.1 și două porturi USB 3.2 Gen 1 (dintre care unul poate fi folosit pentru a furniza energie dispozitivelor externe chiar și atunci când laptopul este oprit).

Acer Swift 3

Acer Swift 3 (SF314-512) este un laptop complet nou de 14 inch, potrivit pentru utilizare în deplasare. Disponibil în trei culori atractive, dispozitivul echipează utilizatorii cu cele mai recente procesoare Intel Core din a 12-a generație și până la 2TB stocare pe SSD. Dispune de un afișaj 16:9 QHD și o cameră web FHD cu tehnologia Acer TNR pentru apeluri video la calitate optimă. Are Wi-Fi 6E și DTS Audio contribuie la o experiență de streaming excelentă. Sunt acoperite și porturile esențiale: USB Type-C, USB Type-A și HDMI 2.1.
Perfect pentru un stil de viață activ, Swift 3 poate fi încărcat rapid în orice moment, oferind 4 ore de viață a bateriei la o singură încărcare de 30 de minute. Swift 3 este echipat și cu sistemul de răcire cu două ventilatoare TwinAir de la Acer care oferă o îmbunătățire cu 65,8% față de performanța termică a unui singur ventilator.

  • Acer Swift 5 (SF514-56T​) va fi disponibil în Europa din luna martie, la prețuri începând de la 1,799 EUR.
  • Acer Swift 3 (SF314-512) va fi disponibil în Europa din luna aprilie la prețuri începând de la 1,199 EUR.