Compania chineză a lansat ieri oficial prima actualizare software pentru Huawei Mate 20 Pro. Sunt îmbunătățiri în special pentru camera foto, care reprezintă atuul acestui telefon. Deocamdată nu a ajuns în România, doar în UK și Africa de Sud.

mate 20 pro software update

Această actualizare a fost prezentată prima oară de către Android Authority.

(!) Cel mai ieftin smartphone decent la review (!) Apasă play 😉

Actualizarea are 491 MB și include cea mai recentă actualizare Google pentru sistemul de operare Android 9.0 Pie. Actualizarea are număr de cod 9.0.0.126, eu deocamdată sunt la versiunea build 9.0.0.122 și nu apare deocamdată vreo actualizare disponibilă. Actualizarea aduce noi filtre și efecte pentru camera foto Mate 20 Pro și de asemenea include tehnologia AI (inteligența artificială) pentru filmarea realizată cu Mate 20 Pro. Filtrele includ AI Color, Background blur, dar și Vintage. De asemenea, aduce AI zoom și pentru filmare, deci veți putea filma mai bine de la distanță mare.

De asemenea, acest update include actualizări de securitate lansate de Google pentru Android în luna octombrie. CConform informațiilor oficiale de pe portalul Android, cea mai mare problemă de securitate (nivel critic) este o vulnerabilitate în Android Framework care permite unui atacator (care găsește exact problema și creează un fișier special pentru asta) să acceseze și să execute un malware în contextul unui proces legitim din sistemul de operare. Google spune că nu a întâlnit pînă acum vreun atac informatic bazat pe această problemă, dar preferă să rezolve problema înainte să apară vreun caz.

În cadrul acestei actualizări mai sunt rezolvate trei vulnerabilități de nivel ridicat, precum și una de nivel mediu. Cei de la Android au trimis în octombrie două actualizări, cea de-a doua cuprinde de asemenea probleme de nivel ridicat, dar niciuna de nivel critic.

Abia aștept să primesc actualizarea și revin cu informații oficiale privind calitatea filtrelor și a filmărilor. Deocamdată mai pregătesc un episod din testul Mate 20 Pro legat doar de camera foto și video, cu toate funcțiile sale. Probabil săptămâna viitoare va fi gata.Informație via Phone Arena

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected] și telefon 0769.066.003.
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!