Samsung Electronics a anunțat cea mai recentă actualizare One UI 3.1. Va ajunge pe seriile Galaxy S20 (Galaxy S20, Galaxy S20+ și Galaxy S20 Ultra, Galaxy S20 FE) și Galaxy Note20 (Galaxy Note20, Galaxy Note20 Ultra), pe lângă seriile Galaxy Z Fold2 și Galaxy Z Flip. Actualizarea, care a fost lansată pentru prima dată pe seria Galaxy S21. Ea aduce o selecție de noi capabilități pentru surprinderea și editarea de fotografii și videoclipuri. Plus funcții inteligente care îmbunătățesc viața de zi cu zi.

Funcții special One UI 3.1

One UI 3.1 a introdus noi funcții ale camerei, permite surprinderea de fotografii și videoclipuri cu aspect profesional. Acum, proprietarii de Galaxy S20 pot experimenta toate aceste caracteristici. Cu noua funcție îmbunătățită Single Take, utilizatorii nu vor putea rata nici un moment important. Pot să surprindă în mod simultan o varietate de formate statice și video.

Prin actualizarea One UI 3.1, utilizatorii vor beneficia și de noul instrument de ștergere a obiectelor (Object eraser). Se poate utiliza instrumentul inteligent de editare a fotografiilor pentru a tăia fără efort părți nedorite ale fotografiilor. Pentru a face acest lucru, utilizatorii trebuie să atingă pur și simplu zona pe care doresc să o elimine.

One UI 3.1 este echipat cu un autofocus tactil îmbunătățit. Are și un controler de expunere automată. Acesta face ca întregul proces de ajustare a focalizării și a luminozității fotografiilor să fie mai ușor. Cu doar o singură glisare la stânga sau la dreapta, oriunde pe ecran, aceștia pot edita acum luminozitatea imaginii.

One UI 3.1 introduce, de asemenea, și noua caracteristică Multi Mic Recording, care, în modul Pro Video. Acesta permite înregistrarea simultană a sunetului atât prin telefon, cât și printr-un dispozitiv conectat prin Bluetooth.  Adică prin căști Galaxy Buds Pro, Buds Live și Buds+.

Alte îmbunătățiri

Noul mod Eye Comfort Shield introdus odată cu One UI 3.1, este disponibil în Setări. Are rolul de a regla automat lumina albastră în funcție de ora din zi. Utilizarea tonurilor mai calde furnizate de Eye Comfort Shield ajută utilizatorii. Reducerea luminii albastre îi ajută să adoarmă mai ușor. Pot seta dispozitivul în așa fel încât acesta să regleze automat culorile ecranului în funcție de nevoile lor.

Confidențialitatea utilizatorilor noștri este importantă, iar acum One UI 3.1 facilitează siguranța și controlul conținutului partajat într-o formă îmbunătățită și eficientă. Astfel, utilizatorii pot elimina metadatele care dezvăluie locația fotografiilor înainte de a le distribui sau pot utiliza funcția Partajare privată pentru a controla cine are acces la conținutul trimis și cât timp va fi disponibil acesta.

Cu noua actualizare One UI 3.1, experiența ecosistemului Galaxy este lipsită de probleme. Pe lângă interfața impresionantă care face comutarea între telefon și tabletă extrem de eficientă, funcția Auto Switch de pe Galaxy Buds Pro, Buds Live și Buds+ permite comutarea rapidă a sunetului între dispozitivele Galaxy. Dacă utilizatorii doresc să urmărească videoclipuri pe telefon, să asculte melodia sau podcastul preferat, aceștia se vor putea bucura de un sunet mult mai realist și mai captivant conectând telefonul compatibil la Galaxy Buds Pro datorită funcției 360 Audio.

Samsung se angajează ca toate dispozitivele sale să continue să ofere experiențe mobile actualizate pe tot parcursul ciclului lor de viață. Astfel, în urma anunțului pentru cea de-a treia generație de upgrade-uri al sistemului de operare Android introdusă pe o serie de dispozitive Galaxy, ne asigurăm că utilizatorii noștri vor fi echipați cu noi funcții puternice imediat ce acestea vor fi disponibile. Actualizarea noastră One UI 3.1 marchează un pas important în această misiune”, a declarat TM Roh, președinte și șef al diviziei de comunicații mobile, Samsung Electronics.