Airbnb a jucat corect în conflictul din Ucraina și are numai de câștigat. Întâi, compania de turism a fost printre primele branduri care a ieșit din Rusia și Belarus. Apoi, a oferit cazare gratuită pentru refugiați. Nu puțină, ci 100.000 de locuri. În al treilea rând, oamenii au putut dona direct către ucraineni.
Airbnb suspendă operațiunile în Rusia și Belarus
Brian Chesky, CEO la Airbnb, a anunțat pe Twitter că toate operațiunile firmei în Rusia și Belarus vor fi suspendate. Această decizie a fost luată după ce tot mai multe companii își retrag activitatea de pe teritoriul rusesc.
Măsura presupune că Airbnb va bloca calendarele pentru cazări în ambele țări, dar și va refuza rezervările făcute de către userii din Belarus și Rusia.
Oamenii au donat direct prin rezervări Airbnb
Oamenii au găsit o modalitate directă de a ajuta ucrainenii individuali: rezervarea prin Airbnb. Circa 61.000 de nopți au fost rezervate în Ucraina pe 2 și 3 martie, pentru că oamenii știu că banii vor merge direct gazdelor, ale căror vieți au fost schimbate pe măsură ce țara lor este invadată de Rusia.
Compania de închiriere de locuințe renunță temporar la taxele pentru oaspeți și gazde pentru rezervările în Ucraina în acest moment, a declarat un purtător de cuvânt într-o declarație pentru CBS News. Asta înseamnă că Airbnb nu va profita de pe urma acestor rezervări. Pe 2 și 3 martie, valoarea totală brută a rezervării către Ucraina a fost de aproape 2 milioane de dolari.
Peste 34.000 de nopți au fost rezervate de oaspeți din SUA, peste 8.000 de nopți au fost rezervate de oaspeții din Marea Britanie și aproape 3.000 de nopți rezervate de oaspeții canadieni.
Airbnb va oferi cazare refugiaților
Airbnb a anunțat că va oferi cazare temporară pentru 100.000 de refugiați din Ucraina. Compania va finanța cazările cu ajutorul gazdelor de pe platformă, dar și din donațiile primite. Se dorește ca locuințele să se afle în vecinătatea Ucrainei și sunt luate în considerare țări precum Polonia, Germania, Ungaria și România. Nu este pentru prima oară când Airbnb are această inițiativă.
Anul trecut, compania a reușit să ofere un adăpost temporar la peste 40.000 de refugiați din Afganistan. De asemenea, pe durata pandemiei, firma a asigurat locuințe pentru 100.000 de medici care veneau din țări diferite, cu scopul de a ajuta sistemul medical să facă față numărului mare de bolnavi covid.
Citește mai multe pe RisCo.ro.