Android 14, viitoarea generație a sistemului de operare Google, a atins stadiul Developer Preview 2 și sunt câteva noutăți notabile. Platforma fusese prezentată în februarie sub formă de Preview, iar angajații Google și pasionații care testează au descoperit bug-uri pe care le-au rezolvat.


Android 14 Developer Preview 2

Ce știm despre Android 14 Developer Preview 2

Vor fi cel puțin alte cinci actualizări înainte de lansarea pentru consumatori. Aceasta va avea loc la sfârșitul acestui an, evident pe telefoanele Pixel. Cei care vor să experimenteze acum Android 14 Developer Preview 2 o pot face pe un terminal Pixel 4a, Pixel 5, Pixel 5a, Pixel 6, Pixel 6 Pro 6a sau generația a 7-a.

Noua versiune vine cu îmbunătățiri suplimentare la confidențialitate, securitate și performanță și continuă să perfecționeze experiența pe tablete și dispozitive pliabile. În urma acestei previzualizări pentru dezvoltatori, prima versiune beta va sosi în aprilie, urmată de alte trei în lunile următoare, conform cronologiei oficiale Google. Versiunea doi are suport încorporat pentru a permite aplicațiilor să acceseze doar anumite fotografii și videoclipuri sau să acceseze toate sau să nu aibă acces deloc.

În Android 14, Credential Manager este o platformă API, iar acest lucru permite aplicațiilor să se conecteze folosind cheile de acces. În al doilea DP, există îmbunătățiri ale stilului UI al selectorului de cont, împreună cu modificări ale API-ului bazate pe feedback-ul către DP1. Aplicațiile care vizează Android 14 (care va fi un subset foarte mic inițial) vor trebui să acorde privilegii pentru a începe activități în fundal.

DP2 vine cu optimizări ale sistemului de gestionare a memoriei Android, îmbunătățind utilizarea resurselor în timp ce aplicațiile rulează în fundal. De asemenea, vor exista mai puține notificări care nu pot fi respinse în Android 14 și există API-uri îmbunătățite și pentru magazinele de aplicații.

Preferințele regionale pot fi găsite și în setări. Acest lucru vă permite să specificați pentru întregul dispozitiv, de exemplu, ce scară de grade trebuie utilizată sau în ce zi începe săptămâna. Sau lăsați-l pe seama aplicațiilor. Acest lucru ar trebui să prezinte un interes deosebit pentru europenii din SUA și invers. Adio, grade Fahrenheit și alte asemenea erori.

În plus, Google a făcut săgețile de navigare mai vizibile și le-a adaptat la tema de culoare actuală. De exemplu, noua casetă de dialog Photo Picker poate fi de interes pentru dezvoltatorii de aplicații. Cu acesta, utilizatorii unei aplicații pot oferi acces la imagini și videoclipuri individuale și nu trebuie întotdeauna să-și elibereze întreaga bibliotecă media.

Aflați mai multe pe blogul Android.