Giganții lumii IT au decis că este mai bine pentru angajații lor să rămână acasă o perioadă în contextul infecțiilor cu coronavirus. Așa că dacă ai aflat de o decizie similară nu este nimic rău, scrie Risco.ro.

Pentru a scăpa de aglomerația din clădirile de birouri, unele firme și-au lăsat angajații să lucreze de acasă. Vorbim despre companiile din IT, în special, dar și din alte domenii, inclusiv instituții publice.

Dacă șeful tocmai te-a anunțat că, din cauza coronavirusului, vei lucra de acasă, nu e cazul să te alarmezi. E normal să vrei să fii printre colegi, pentru că e dovedit statistic faptul că ești mai productiv în colectiv decât în singurătatea apartamentului tău, oricât de confortabil. În al doilea rând, colegii sunt fun și, pe lângă asta, ai mult mai multe șanse să afli informații relevante despre ce se întâmplă în lume în aceste momente decât dacă ți-ar ține companie numai feedul de Facebook.

Decizii relativ similare au luat și Microsoft sau Facebook, dar și alte companii IT mici și mari. Google și Amazon au fost obligate să anunțe angajații să rămână acasă după ce unii dintre ei au fost diagnosticați cu virusul COVID-19.

Citește mai departe despre cum este să lucrezi de acasă ->>