De vreo săptămână, Facebook a anunțat că renunță la suportul tehnic pentru Windows Phone 8 și 8.1. Teoretic asta ar însemna că nu oferă suport și că nu vor actualiza aplicațiile existente. Practic însă, mai multor utilizatori nu le merge aplicația și gata. Nu știu acum dacă există vreo soluție.


Nici aplicația de Facebook, nici cea de Messenger nu mai merg.

Unii utilizatori vorbesc și despre aplicația de Windows 8 sau Windows 8.1 pe desktop.

În mod normal, ar trebui să meargă Facebook pe browser, exact cum se accesa inițial. Probabil pe adresa m.facebook.com trebuie să meargă indiferent de device. Ba chiar va oferi o experiență mai bună.

Windows Phone are o cotă de piață de circa 0.5% la nivel global și Microsoft a anunțat că deocamdată renunță la această platformă mobilă. Telefoanele Lumia de ultimă generație au avut Windows Phone 10, care nu are probleme cu aplicația de Facebook. Dar cam 75% dintre utilizatorii de telefoane Windows Phone au variantele 8 sau 8.1. În marea majoritate a cazurilor nici nu se poate face upgrade automat la Windows 10 pentru că telefoanele nu sunt compatibile. Deci, fiecare se descurcă cum poate.

Există vreo soluție pentru această problemă pe care am ratat-o eu?

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!