iOS 8 începe să apară în fotografii “scăpate pe Net”. Fotografiile și informațiile despre iOS 8 apar într-un moment cheie, când au fost foarte multe plângeri legate de iOS 7.1, cea mai recentă actualizare. De asemenea, primele imagini apar după ce au fost dezvăluite detaliile cheie ale următoarei generații iPhone. De-aia tind să cred că informațiile provin chiar de la oameni din companie. Apple vrea ca utilizatorii săi să știe ce urmează să lanseze, să înceapă de pe-acum să pună bani deoparte…

ios8-apps

Noutăți în iOS 8

iOS 8 urmează să fie lansat oficial în iunie, în cadrul evenimentului anual al Apple cu dezvloltatorii software. Inginerii Apple au lucrat în ultimul an la noua platformă mobilă, așa că sunt cu siguranță multe noutăți. Pentru că iPhone 5S include deja un procesor de mișcare, următoarea generație de terminale va fi și mai mult axată pe fitness și sport, iar asta se vede din primele capturi de ecran iOS 8.

Următoarea generație iPhone va avea informații despre tine: pulsul, pașii parcurși, calorii, se discută despre posibilitatea de a lua tensiunea sau altele asemenea. Dacă vor scoate un iWatch, poate. Altfel, poate doar cu un senzor suprapus peste cel de amprentă. Sau ceva de gen. Există niște tentative de aplicații care folosesc camera foto, dar detaliile sunt imprecise.

În iOS 8 apare o aplicație nouă – Healthbook. Probabil ea va integra detaliile de fitness, dar e posibil să includă și un jurnal al meselor zilei.

Două aplicații de pe Mac vin pe iOS8 – Preview pentru documente și fotografii și TextEdit.

Apple continuă să dezvolte propriile hărți GPS după eșecul total cauzat de includerea și apoi renunțarea la Google Maps. Noile hărți Apple vor fi îmbunătățite, dar sincer cred că focusul lor va rămâne pe SUA, iar restul lumii va utiliza aplicația Google Maps .

ios8-weibo

Dacă iOS 7 a adus mari schimbări de design, este clar că iOS 8 va avea modificări mai mult interne, iar cele de interfață sunt minuscule. Poza cu inferfața similară a fost postată pe Weibo, o rețea socială din China.

 

Probleme cu update-ul iOS 7.1

Am trecut la 7.1 fără să mă gândesc, ca de obicei. Am citit multe comentarii negative și pozitive, dar după ce am făcut actualizarea. Citind și verifincând, sunt de acord cu o plângere imporantă – viața bateriei a scăzut iar. Am reînceput să am nevoie de reîcărcare la 13-00, după doar șase ore de utilizare. Nu se întîmpla pînă acum, ținea cam 8 ore pe puțin, iar în week-end ținea mai mult. Acum am avut nevoie de reîncărcare și în week-end. Deci ceva din background rulează și epuizează bateria. Ca design este ok, nici mai bine, nici mai rău. Desigur că iOS 6 arăta mai bine. Dar asta e viața, mergem mai departe.

De asemenea nu știu dacă se mișcă mai repede. Acum se mișcă foarte repede, dar telefonul fiind relativ nou, nici pînă acum nu simțeam vreun lag. Se mișcă la fel. Nu am avut alte probleme.