Microsoft Office pentru Android și iOS completează practic oferta online pe care a fost anunțată în vară. Este o surpriză, auzisem ceva de Office pentru iPad, dar nu mă gândeam că atacă Microsoft și zona Android și iOS pentru iPhone. De fapt este încă o surpriză plăcută, care arată că gigantul software începe să gândească global, dincolo de PC/Windows.

 

Înțeleg că licența pentru Microsoft Office mobil se va achiziționa tot prin sistemul online Office 365. Ok, planurile încep de la 4 dolari pe lună, dar nu sunt simple și ușor de înțeles. Pare că îți adaugă aiurea chestii pe care clientul nu le vrei. Din pagina oficială se înțelege că nu poți accesa doar Office online cu abonament, ci trebuie să plătești și mail, calendare, instant messenging, etc. Ok, dar dacă vreau doar Office mobil?

Mă rog, nu merg doar documente, ci toate cele trei: Word, PowerPoint sau Excel. Mie unealta Microsoft mi-a sugerat un plan de 70 de dolari pe lună…

Microsoft Office 365
Microsoft Office 365 – sugestie de abonament

Aplicațiile Microsoft Office pentru Android sau iOS nu sunt foarte avansate, nu înlocuiesc un Office clasic. Iar cred că aici au greșit puțin. Dar poate își revin pe parcurs 🙂 Totuși, poți edita documentele, nu doar să le vizualizezi.

Tare sunt curios dacă aplicația de iPad sau cea pentru tablete Android este mai avansată decât cea pentru smartphone. Practic așa ar trebui. Pe terminale mobile există deja câțiva jucători recunoscuți cu soluții Office foarte bune.
Soluțiile Microsoft Office mobile vor fi disponibile din martie 2013.

Microsoft Office iOS
Microsoft Office iOS via The Verge

Sursa foto.