Public Square, o platformă pentru știri și alerte locale dezvoltată de tineri din Iași a fost preluată de investitori belgieni. Practic se pot crea profile pentru administrația locală și cetățenii din zonă pot urmări acolo toate dezbaterile și pot primi știri și alerte.

Nu este practic o invenție specială, doar o adaptare a platformelor sociale pentru o utilizare specializată. Sigur că astfel de grupuri se pot face și pe Facebook sau pe Linkedin. Dar belgienii au găsit altă utilzare. Începând cu 1 iunie 2017, platforma Public Square va deveni parte din Mediahuis, urmând să fie integrată în variantele digitale ale publicațiilor deținute de cel mai mare grup media din Belgia.

Această aplicație românească va înlocui secțiunile cu știri locale ale publicațiilor Mediahuis. Primul cotidian în care va fi integrată este Het Belang van Limburg. Utilizatorii din Belgia vor putea accesa conținut de relevanță locală într-un spațiu unic. Public Square permite livrarea de conținut relevant la nivel hiper-local, cum ar fi știri locale, alerte și notificări din partea instituțiilor publice, anunțuri despre piața imobiliară locală, anunțuri cu locuri de muncă de interes local, acțiuni de crowd-funding și achiziții de grup la nivelul unei comunități locale și un sistem unic de sprijire a afacerilor din zonă.

Via