Puteți rezolva probleme de matematică pe smartphone, cu aplicații gratuite dedicate pentru Android sau iOS. Există o aplicație cunoscută de mai mulți ani, Photomath, dar există și altele pe care le prezint mai jos.

Aplicațiile pentru smartphone vă pot ajuta aproape cu orice, de ce nu ar fi unele pentru probleme de matematică? Teoretic, cu Photomath doar faci poze la exercițiu și apoi îl rezolvă automat. Găsiți pe Google Play versiunea Android, iar pentru iPhone există una de iOS. Apicația este realizată astfel încât să recunoască exercițiul și să îți arate pas cu pas cum se rezolvă. Nu afișează doar rezultatul problemei de matematică.

Compania care dezvoltă aplicația PhotoMath lucrează la o tehnologie smart care să recunoască scrisul de mână. Astfel au ajuns și la ideea cu recunoașterea problemelor de matematică și rezolvarea lor, dar asta este doar o mică parte din planul lor. Din păcate, aplicația nu este realizată în limba română. Va trebui să cunoașteți termenii din engleză pentru a folosi Photomath. Uneori, aplicația nu recunoaște corect un semn sau o operație și mai dă erori. Alteori, rezolvă probleme de matematică foarte simplu.

Există pentru Android în Google Play și aplicația Mathematics. Ea este tot în engleză, dar cu ea rezolvați rapid formule, funcții, logaritmi și alte operațiuni complexe. Pentru fanii iPhone se pot rezolva probleme de matematică similare cu aplicația PocketCAS. Aici însă telefonul devine doar un fel de calculator avansat. Nu au explicațiile specifice, pas cu pas și colorate, ca la prima aplicație.

O altă aplicație gratuită care rezolvă probleme de matematică și vă explică exact cum se face este MathWay pentru Android. Această aplicație este disponibilă gratuit și în iTunes. Cum funcționează ea? Ei bine, tot în engleză, dar vă permite să folosiți tastatura pentru a introduce toate datele. Apoi, tehnologia din spate identifică calculul care trebuie făcut și vă oferă rezultatul. Avantajul ei este că se pricepe și la algebră și la geometrie. Dar datele sunt greu de introdus și rezultatul durează. Pentru a vedea rezolvarea pas cu pas trebuie să plătiți.

De asemenea, vă mai recomand versiunea gratuită MyScript Calculator (Android, iOS). Ei folosesc aici ca interfață scrisul de mână, puteți utiliza un stylus, scrieți formulele direct pe ecranul telefonului, iar apoi problemele sunt rezolvate. Puteți scrie cu degetul pe ecran dacă nu aveți un stylus. Se recunosc rapid simbolurile și puteți șterge rapid dacă este vreo eroare.

Voi ce metode folosiți pentru rezolvarea problemelor de matematică? Ați găsit și alte aplicații interesante de matematică?