Am testat de-a lungul timpului multe programe de recuperarea datelor de pe hard disc, extern sau defect , iar de data asta vă prezint o aplicație care are și o versiune gratuită, chiar dacă are limitări. Poate fi folosită pentru recuperare date de pe HDD, de pe cardul de memorie, de pe HDD extern conectat pe USB sau de pe alt device conectat.


Foto: © Scyther5 | Dreamstime

Program de recuperarea datelor de pe hard disc

Am pățit-o cu toții: fie am șters accidental un fișier (și am golit coșul – sau era prea mare pentru coș), fie am formatat un stick USB sau un HDD extern cu date importante, fie s-a stricat discul sau cardul, a fost un virus sau altele. Datele noastre erau acum 10 secunde în regulă, iar acum nu mai sunt. Iar munca pentru a le reface pare imensă, imposibil de scos la capăt.

Iată că tehnologia a evoluat și avem acum Easeus Data Recovery, o unealtă potrivită pentru astfel de situații. Pentru Windows se poate descărca de aici. Am testat aplicația și a funcționat foarte bine. Precis și rapid, așa că pot spune că testul a fost reușit. Am folosit pentru test un stick USB pe care se aflau niște documente.

ads

Am șters documentele manual, am scanat cu aplicația, a găsit toate PDF-urile, plus alte foldere care fuseseră șterse mai demult. Poze, documente, arhive vechi, tot ce fusese anterior pe acel stick. Mi s-a părut impresionant. Nu pot să zic dacă în cazul unor serioase erori hardware se pot recupera fișierele. Să-mi spuneți dacă ați avut probleme sau nu cu această aplicație.

Easeus are și versiuni premium pentru cei care au probleme mai mari sau au nevoie să recupereze fișiere de mari dimensiuni. Versiunea Pro costă 69,95 dolari și poate fi utilizată indiferent de dimensiunile fișierelor. Versiunea Free este limitată la 2GB. Versiunea Pro oferă recuperarea datelor de pe HDD, de pe dispozitive conectate, inclusiv RAID, recuperarea partițiilor pierdute, are upgrade gratuit pe viață și suport tehnic gratuit în continuare. Există și varianta Pro+WinPE, care oferă utilizatorului și un sistem de boot de pe care poți reporni când sistemul de operare dă fail, apoi poți recupera datele. Licența costă 99,90 dolari, iar toate celelalte beneficii sunt incluse. De asemenea, compania oferă licență pentru specialiști IT, care costă 500 de dolari, dar permite oferirea de servicii de recuperare profesionale pentru clienți.

Oricum, eu zic că dacă aveți vreodată probleme de acest gen, nu ezitați să încercați varianta gratuită. Sau puteți oricând să le dați un e-mail la suport, poate vă ajută să vă recuperați. Pierderea fotografiilor personale este cel mai des accident de acest gen. Iar cei din companii se plâng cel mai des de ștergerea unor documente. Ei bine, se poate rezolva.

Am pus mai jos print screen cu toată operațiunea, în caz că se îndoiește cineva de test. Oricum, puteți să verificați voi pentru că aplicația e gratuită. Așa că, dacă aveți de recuperat date de pe HDD, mergeți și descărcați aplicația Easeus. Există pe site-ul lor o unealtă similară pentru MacBook sau Mac, de asemenea au și alte aplicații. O să revin cu informații pe tema asta.