Am descoperit RemoteToPC, o alternativă la TeamViewer și LogMeIn, dar este o aplicație pentru companii. Este gândită pentru managementul de la distanță al computerelor, realizarea de servicii de mentenanță, service și upgrade și pune accentul pe ușurința utilizării, viteză și încredere.

RemoteToPC este realizată de o companie americană, cu sediul în Texas și are trei ani. Au făcut parte dintr-un incubator de accelerare al Google, apoi au ajuns în Silicon Valley. Au realizat o aplicație cât mai simplă, rapidă și ușor de folosit pentru ca oamenii din IT să nu-și piardă timpul cu gestionarea unui număr mare de computere de la distanță.

Au realizat un sistem de administrare prietenos și cu alerte pe care le puteți seta. Licențele sunt pentru un an de utilizare și toate versiunile se pot testa gratuit. Pentru companii cred că o astfel de unealtă este importantă, iar directorii de IT folosesc aplicații similare, unele mai greoaie de utilizat, mai complicate, altele mai scumpe.

Produsul este ușor de instalat și nu sunt configurări care să ia timp. Administratorul poate monitoriza activiatea CPU, RAM precum și HDD-ul, dar urmăresc și sistemul de operare când este activ și când este offline și există alerte și pentru servere. Aplicația nu are nevoie de acces la router sau firewall, iar instalarea este ușoară, nu necesită restart ulterior. Un link special cu kit-ul de instalare poate fi trimis toți clienților foarte rapid.

Pentru companii există o serie de măsuri de securitate speciale, pentru ca toate comunicațiile să fie securizate. Se folosește criptarea datelor 256-bit SSL, sunt necesare două tipuri de parole pentru a accesa un computer. O parolă de admin pentru aplicația de control și o parolă pentru fiecare computer client, diferită.

Aplicația este gândită pentru firmele care oferă service sau pentru specialiștii care lucrează freelance pentru a monitoriza sistemele de la distanță și pentru a putea interveni rapid, dacă este cazul. Mai multe informații și detalii tehnice puteți găsi la ei pe site. Cum spuneam, toate planurile se pot testa gratuit timp de 14 zile. Dar e adevărat, trebuie să introduceți datele de card. Să-mi dați de veste dacă aplicația a fost interesantă.