Știu că foarte mulți utilizatori iPhone sau iPad au trecut la iOS 11 pentru a testa noile funcții lansate de Apple. Dar pentru unii telefonul începe să se miște greu, pînă la acel moment în care nu mai suporți asta, vinzi terminalul și cumperi modelul nou de la Apple. Am pentru voi o soluție mai simplă, cum scăpați de iOS 11 și treceți înapoi la iOS 10.3.3.

Ideal ar fi să aveți un backup local realizat pe iOS 10.3.3, înainte de upgrade la iOS 11. Dacă nu aveți, va trebui să reinstalați telefonul “ca nou” și oricum se va mișca mai bine decât varianta actuală. Să aveți grijă să vă salvați documentele, pozele, filmele, ce mai aveți pe dispozitiv și este important.

Donwgrade la iOS 10.3.3

Pentru că iOS 11 este abia lansat oficial, Apple mai permite o perioadă downgrade la iOS 10.3.3. Probabil că terminalele mai vechi, precum iPhone 6 sau iPhone SE se mișcă mai greu pe iOS 11. Este posibil ca și modele mai noi să se miște greu dacă folosiți o versiune cu spațiu de stocare limitat sau alte probleme. În orice caz, trecerea la iOS 10.3.3 este simplă și se poate face de către oricine are un laptop conectat la internet.

Aveți grijă totuși de unde descărcați iOS 10.3.3, pentru că există și malware pentru iOS și vă treziți apoi că merge totul bine, dar se trimit mesaje spam de pe conturile personale. Sau cine știe ce alte lucruri.

1) Pentru a face orice procedeu mai complex, aveți nevoie de softul iTunes de la Apple și trebuie să verificați că este actualizat la ultima variantă, altfel pot apărea tot felul de probleme. Actualizați iTunes de pe comptuer și apoi urmați pașii de mai jos.

2) Găsiți aici de exemplu versiunea iOS 10.3.3, trebuie descărcată și să știți exact unde este (de exemplu: pe Desktop).

3) Dezactivați Find my iPhone, găsiți opțiunea la Settings / iCloud, dezactivați temporar Find my iPhone.

4) Activați DFU Mode pe iPhone. Practic, se ține apăsat Power trei secunde, apoi apăsați și Home odată cu el, alte 15 secunde, apoi eliberați Power și țineți doar Home. Va apărea mărul Apple și Connect to iTunes.

5) Conectați la iTunes și va apărea mesajul din poza de mai sus. Apăsați Ok pentru a continua, apoi apăsați Shift pe tastatură și Restore în iTunes. Aplicația va cere fișierele pentru restaurare și aici alegeți acel iOS 10.3.3 pe care l-am descărcat pe desktop mai sus.

6) Aici ar urma procesul de restore pentru iPhone, în mod normal ar trebui să meargă singur. Odată terminat, se poate face restore din backup, dacă aveați pe PC un backup făcut pe 10.3.3. Dacă aveți backup doar pe iOS 11 nu va merge. De asemenea, ar putea merge backup din iCloud, dacă aveți serviciul activat. Dacă nu, aveți un iPhone nou și va trebui să reinstalați totul manual. Dar măcar se va mișca mai rapid și mai puteți folosi telefonul o perioadă fără probleme.

Surse: DigitalTrends, iPhoneHacks