A trebuit azi să fac backup la un telefon Huawei și să mut datele pe alt model de Huawei, așa că logic, am zis să folosesc pentru conectarea la PC un soft oficial, Huawei HiSuite. Numai că aplicația lor ignoră limbajul în care este setat Windows și se instalează în română. Vă arăt mai jos și ce opțiuni ai în limba română, ca să înțelegeți – nu am ceva cu româna! Am ceva cu traducerea celor din IT care s-au ocupat de aplicație.

Acest tutorial este valabil și dacă Huawei HiSuite se instalează în engleză și vreți neapărat să îl treceți pe limba română. Nu o să pricepeți nimic de acolo, dar tot o să vă arăt cum să faceți.

Teoretic, descarci de aici Hisuite și apoi instalezi pe PC, fie că e desktop sau laptop. Apoi conectezi telefonul la computer prin cablu și faci back-up, restore, ce vrei tu să faci. Teoretic. Pentru că, deși am descărcat de pe site în engleză și am Windows în engleză, el tot a văzut locația și a ales să pornească în română. Să vă arăt.

ads

Avem opțiunile : Copiere rez. / Restab. / Act. sist. / Rec. Sist.

Am presupus logic că Restab ar putea fi Restore, deși nu sunt sigur. Dar Copiere rez nu am idee ce ar putea fi, nu cred că copierea contactelor sau altceva. Act sist ar fi Update? Actualizare de sistem? Posibil. Dar Rec. sist, ? Rectificare? Recupereare? Nu știu.

Acum, cum schimbi Huawei HiSuite pe limba engleză sau dorită de tine. Ha ! Credeai că bifezi din listă și o să meargă? Nu, îți vei pierde și tu 30 de minute să faci asta.

În folderul aplicației ( C:/Users/NumeleTău/AppData/Local/HiSuite/userdata ) cauți fișierul  UserSetting.xml. Îl editezi cu Notepad, altfel se strică.

Acolo trebuie pus în loc de _ro neapărat _en sau _en-US. Nu, nu e de ajuns. Dai save, închizi toate aplicațiile, apoi rămâne tot limba română, că na, așa vrea producătorul.

Apoi, mergi la C:/Program Files (x86) la HiSuite / LANGUAGE : acolo ștergi toate celelalte limbi și lași în folder doar engleza:

Apoi Task Manager, închizi orice Hisuite și Huawei Service vezi acolo. La următoarea pornire, aplicația va porni în limba dorită de tine. Yes !