Un start-up din România a fost selectat de Deutsche Telekom pentru o finanțare de 80.000 de euro, în cadrul proiectului despre care v-am scris, botezat Hub:Raum. Echipa din România a fost invitată să devină parte din hub:raum și va fi susținută pentru a-și dezvolta tehnologia. Omnipaste a câștibat „Turbo Accelerator Warp” din Cracovia, eveniment la care au luat parte alte 14 echipe (2 din România și încă 12 din Europa Centrală și de Est).

omnipaste

Echipa câștigătoare este din Sibiu și are peste 15 ani de experiență în dezvoltare și marketing online. Soluția prezentată în cadrul concursului este o tehnologie menită să “democratizeze” toate dispozitivele deținute de un utilizator – spre exemplu, un clipboard manager care va permite clasica funcție de copy-paste în mai multe dispozitive, indiferent de sistemul de operare al acestora. Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul demo dedicat – www.omnipasteapp.com.

Celelalte echipe selectate pentru investiții sunt Tourvia.me  – un instrument inovativ pentru operatorii de turism și Pocket-Collar – o aplicație inovativă de monitorizare a sănătății animalelor de casă.

Programul de instruire, la care au participat echipe din Austria, Bulgaria, Croaţia, Republica Cehă, Grecia, Polonia, Muntenegru, Slovacia dar şi Ucraina, a avut loc la Cracovia, în perioada 30 noiembrie – 07 decembrie 2013.

Pe lângă Omnipaste, din România au mai fost două echipe: CallerQ  – o aplicaţie mobilă şi servicii de analiză web pentru profesioniştii de vânzări și Smartnode  – o soluție wifi de automatizare a casei pentru eficientizarea energetică și scăderea costurilor.

Hub:raum este un program tip incubator dezvoltat de Deutsche Telekom pentru antreprenori tech, iar posibilităţile de finanţare sunt de până la 80.000 de euro pentru fiecare proiect.