Opt echipe de liceeni de la 11 licee din București s=au întrecut în finala competiției STEM Innovation Challenge organizată de Freescale Semiconductor România, în parteneriat cu Junior Achievement. Mini-roboții programați de elevi împreună cu ingineri embedded software s-au întrecut în viteză pe traseul de concurs, cele mai bune trei echipe fiind premiate.

1964777_654861987894300_3989753770935881064_n

Concursul a fost câștigat de echipa “Path Finder”, care programat cel mai rapid mini-robot. Este o echipă mixtă cu elevi de la Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu, Colegiul Național Ion Creangă, Colegiul Bilingv George Coșbuc și Colegiul Național Spiru Haret. Pe locurile doi și trei, la diferență mică de timp, s-au clasat echipele Sky421 și Mustang, aceasta din urmă câștigând și premiul pentru cel mai bun cod. Juriul a acordat și un premiu pentru cea mai bună prezentare, care a revenit echipei Sava’s Creed de la Colegiul Național Sfântul Sava.

STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) Innovation Challenge vrea să încurajeze tinerii să urmeze o carieră în științele exacte. Elevii participanți au fost selectați în urma unui test de programare în limbajul C și a motivației lor, finaliștii studiind în clasele a X-a și a XI-a.