Cei de la Microsoft au avut o conferință la CES 2017 și au prezentat următoarea versiune de Windows 10, care va putea rula și pe procesoare ARM de tipul Qualcomm Snapdragon, Nivida Tegra sau poate și Mediatek. Gigantul software și-a dat seama că a greșit cu versiunea Windows RT pentru tablete, care era limitată pentru că nu putea rula aplicațiile tradiționale.

Ideea este foarte bună și abia aștept să văd un smartphone de 5.7 inch care poate rula și Android, dar și Windows 10 complet. Cred că acela va fi momentul în care competiția dintre Android și Windows devine reală, dar și cel în care ARM devine o adevărată problemă pentru Intel.

Evident, Microsoft va continua să colaboreze și cu Intel sau AMD pentru platforma X86, dar au demonstrat și Windows 10 pe procesoare ARM și aplicații Office rulând nativ pe ARM, ceea ce înseamnă că s-a lucrat intens la soluția asta. Nu știm însă când va fi gata actualizarea asta.

Deocamdată știm când se va lansa Windows 10 Creators Update, undeva în aprilie 2017. Este versiunea care aduce Paint 3D și alte unelte pentru artiști specializați în grafică.

Urmează apoi o actualizare botezată Neon, care aduce doar un nou design pentru interfață. În general, Microsoft anunța actualizările Windows prin octombrie. Așa că mai avem de așteptat.