Xiaomi, care s-a transformat dintr-un jucător de nișă într-un mare competitor pe piața smartphone cu modelele Xiaomi Mi2 și apoi confirmând cu Xiaomi Mi3, tocmai se pregătește de lansarea Mi4, iar noua interfață MiUi este copiată după iOS8. Oricum și design-ul Mi4 este inspirat, ca și Galaxy Alpha.
Culmea este că nimeni nu s-a scandalizat, iar review-urile sunt foarte pozitive.

MiUi - interfata realizata de Xiaomi
MiUi – interfata realizata de Xiaomi

Sursa: Liliputing.

Xiaomi și-a câștigat reputația prin faptul că a fost primul producător chinez care a reușit să detroneze Samsung sau HTC în clasamentele de performanță realizate pentru terminalele smartphone. Ascensiunea lor a fost fulminantă după ce testele benchmark au plasat dispozitivele Xiaomi pe primele locuri, plus că prețurile erau atunci foarte jos, în comparație cu sud-coreenii sau taiwanezii. Ceilalți producători chinezi au făcut în general terminale ieftine și atât. Totuși, diferențierea Xiaomi se estompează: Mi3 n-a mai fost chiar primul la puterea de procesare, iar prețul său a crescut fiind similar unor produse A-brand.

Din imaginile oficiale Xiaomi Mi4 pare de asemenea inspirat de iPhone, are ramă metalică, design plat, dreptunghiular, iar acum au adoptat și interfața asta inspirată de iOS 8.

miui-6