Xiaomi a lansat oficial un program de actualizare a interfeței telefoanelor sale, noua variantă EMUI 9 fiind disponibilă pentru 40 de modele de terminale smartphone. Conform GSMArena, cea mai importantă noutate este un mod special pentru jocuri video, care crește performanța.

miui 9 xiaomi-min

Orice producător mare are propria interfață, deși acest lucru nu este totuși benefic pentru utilizator. Android simplu este bine realizat, rapid și are mai puține bug-uri. Dar companiile cred că o interfață aparte va ține clienții fideli pentru că se vor obișnui cu imaginile folosite și icon-urile. Dar acest lucru nu este adevărat totdeauna. Xiaomi are MIUI, ajunsă acum la versiunea 9. Ei bine, compania chineză a anunțat că va permite actualizarea la MIUI 9 la peste 40 de modele diferite pe care le găsiți pe link-ul de mai sus.

Printre aceste terminale se numără Xiaomi Mi Mix și Mi Mix 2, Mi Max și Mi Max 2, Redmi Note 4 (4x), Mi 6 și Mi 5 (și 5c, 5s). Și multe alte modele. Cei care au telefoane Xiaomi ar cam trebui să primească actualizarea la noua versiune. Asta înseamnă companie care ține la utilizatorii săi și vrea să le ofere aceeași experiență pe cât mai multe terminale, deseori indiferent de nivelul Android (unele 7, altele 8). Alții nici la modelele scumpe nu sunt în stare să ofere actualizări constante.

MIUI 9 a fost regândită astfel încât să crească viteza terminalelor, chiar dacă sunt mai vechi. Interfața include acum și modul Game Booster, care va elibera memoria și procesorul pentru a fi folosite mai bine la jocuri video. Soluția include de asemenea Xiaomi Security, care controlează mai bine memoria, deci poate fi folosită și la eliberarea acesteia. Se pot adăuga în listă jocurile care trebuie rulate cu prioritate și se poate face și eliberarea manuală a resurselor.

Modul Game Booster permite de asemenea trecerea într-un mod Do Not Disturb, pentru a scăpa de notificări și apeluri care vă pot face să pierdeți meciurile. De asemenea, păstrează conexiunea actuală prevenind eventuala schimbare de rețea care poate duce la pierderea jocului în anumite situații.