Apple a bătut palma cu Samsung pentru ecrane OLED de 5.5 inch, au comandat 100 de milioane de unități, valoarea contractului fiind de 2.59 miliarde $, confom Yonhap. Nu cred că vor folosi acest tip de display pentru iPhone 7.
iphone 7 plus
Contractul ar trebui să fie din 2017, dacă informațiile sunt corecte.

Pînă acum Apple a folosit ecrane LCD pe iPhone și iPad, doar Apple Watch are ecran OLED. Tehnologia este prezentată de Samsung sau LG ca fiind mai performantă decât tradiționalul LCD, dar ecranele clasice au culori mai naturale, apreciate de o parte dintre utilizatori. În special fotografii profesioniști observă diferențele de nuanțe dintre LCD și OLED. De-aia majoritatea aleg iPhone sau iPad, tocmai pentru a evita culorile „aprinse” de la OLED.

Totuși, ecranele OLED au un consum mai redus de energie, permit realizarea de terminale mai subțiri și cu marginile de dimensiuni reduse. Deci există o logică în această schimbare.

Acest nou zvon cam infirmă predicțiile că anul viitor Apple va trece la un display de 5.8 inch la iPhone Plus.

ads

Există și oameni care pun sub semnul întrebării acest acord dat pe surse, alții spun că „Samsung ia în calcul” acest acord, așa că revin cu informații cât pot de repede.