După ce ieri s-a lansat iPhone SE cu toate detaliile care fuseseră prezentate ca zvonuri pe net, acum sunt mari șanse ca informațiile despre iPhone 7 să fie reale. Pe scurt, e vorba de un nou design, fără mufă jack de 3.5 mm , fără buton de Home, dar cu căști wireless, botezate EarPods. 

iphone-7-miroslav-majdak-concept-no-headphone-jack

Întâi că astfel de căști ar fi o premieră, tehnologia există, am văzut un model funcțional, dar Apple ar putea reuși niște căști cu adevărat bune. Singura problemă cu ele ar fi că le poți pierde foarte ușor, dar este posibil să se prindă cumva magnetic.

Un designer a realizat acest concept de design al iPhone 7, ecranul frontal acoperit de sticlă și senzorul de amprentă, fără un buton de Home, cum se zvonește. La el pe blog se găsește și un clip video care prezintă detalii ale acestui nou design.

iphone-7-miroslav-majdak-concept-no-home-button

Ce să zic, este o adaptare bună după forma actuală a iPhone, dar se știe de asemenea că iPhone 7 nu va avea pe spate dungile alea colorate, revenind la un design cu o singură culoare, doar cu logo pe spate.

Evident, se discută acum că, după prezentarea iOS 9.3 din primăvară, Apple va pregăti întâi iOS 10, iar noul iPhone va fi lansat în septembrie odată cu noul sistem de operare.

Un alt zvon ar fi renunțarea la SIM și introducerea unui e-SIM, care ar fi controlat de Apple. Astfel, utilizatorul poate schimba operatorul când vrea, dar odată telefonul furat chiar este inutilizabil, indiferent de partea software.

Renunțarea la căști și la butonul de Home ar permite Apple să reducă dimensiunea marginile din jurul ecranului, iar telefonul să fie de dimensiuni mai compacte, mai subțire, mai ușor.

Eu personal sunt curios dacă Apple va prezenta anul acesta un nou procesor, teoretic în fiecare an au lansat un model nou. Deja au prezentat și A9X, deci acum e timpul pentru A10.

Designerul a scos și butoanele de volum de pe lateral, dar eu nu cred că vor face asta, pentru că sunt utile.