Analistul Ming-Chi Kuo, omul care a dezvăluit planurile Apple de a lansa un iPhone SE, a lansat zilele astea o serie de noi zvonuri, de data asta privind ediția iPhone din 2017. Este interesant pentru că anul acesta vom avea iPhone 7, iar anul viitor generația 7S ar trebui să aibă doar mici îmbunătățiri “sub capotă”.

iphone edge
Imaginea este , evident, un concept de aici.

iPhone Edge ar avea ecran curbat, cu diagonala de 5.8 inch, AMOLED. Cu alte cuvinte mai mare un pic decât cel de la Galaxy S6 Edge Plus, dar nu foarte diferit. Analistul spune că Apple răspunde astfel cererii fanilor de a aduce un design mai spectaculos pentru terminalele iPhone. Evident, dacă se confirmă zvonurile, va reapărea discuția cu Apple și Samsung și care pe care copiază.

Analistul mai spune că iPhone Edge va avea sticlă și pe spate, cum avea iPhone 4S, nu va fi metalic precum modelele de ultimă generație. Cu alte cuvinte Apple ar scimba design-ul după ce aproape toată competiția a trecut acum pe modele metalice, cum au fost iPhone 6 și 6S. Totuși, nu exclude nici plasticul sau ceramica, ar putea exista diverse variațiuni pe aceeași temă.

Zvonul confirmă parțial o altă informație apărută pe surse zilele trecute, care spunea că Apple negociază cu producătorii pentru a folosi ecrane OLED. Mă rog, nu e chiar la fel AMOLED cu OLED, dar e posibil ca zvonurile să fie inconsistente tocmai din cauza asta.

Analistul mai crede că iPhone compact va rămâne de 4.7 inch, iar modelul Plus va fi de 5.8, în loc de 5.5 inch.

Chiar dacă a avut dreptate în unele predicții făcute despre Apple nu înseamnă că acum tot ce spune Ming-Chi Kuo trebuie crezut ca atare. Este posibil ca Apple să testeze un model Edge, dar nu trebuie neapărat ca el să fie și lansat. Totuși, ideea este prea interesantă și pentru că Apple are nevoie de ceva nou la design, dar și pentru că inițial, înainte de Note Edge, se anunțase că primul telefon cu ecran curbat va fi iPhone. Atunci nu a fost să fie, dar cine știe, poate îl vedem anul viitor.