Anul trecut s-au vândut la nivel global circa 18 milioane de ceasuri smart și 37 de milioane brățări de fitness, conform unui studiu Canalys. Dintre ceasuri , 12 milioane au fost Apple Watch, respectiv două treimi din total. Fitbit a vândut 14 milioane de brățări de fitness, fiind lider absolut la vânzări.

studii wearables

Apple a schimbat astfel industria smartwatch, după ce anul anterior era lider Moto 360. Aproape 8 milioane de ceasuri smart și brățări s-au vândut în trimestrul al patrulea din 2015, în perioada de Sărbători. Samsung a reușit să urce pe locul al doilea la nivel mondial, iar apoi sunt aproape Pebble și Huawei.

Pe zona de brățări smart, dominația Fitbit este clară. De asemenea, cu Fitbit Surge și Fitbit Blaze, compania intră în zona de ceasuri mai puternic, tare sunt curios cum vor evolua anul acesta. Xiaomi este pe locul doi la brățări smart, cu 12 milioane de unități vândute la nivel mondial. Analiștii mai notează și Garmin ca un exemplu de creștere, dar nu avem cifrele exacte.

 

Via: Mediapost

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!