După ce s-a anunțat anul trecut că iPhone 7 nu va avea mufă de căști (3.5 mm jack), anul acesta zvonul primește o completare, conform 9to5mac. Compania americană a pregătit căști wireless, sub marca Beats, care vor putea fi cumpărate separat de noul telefon. Asta pentru a calma clienții care ar putea fi afectați de lipsa mufei.

apple wireless beats headphones
Motorola Hint – căștile care ar fi oarecum similare cu Beats pentru iPhone 7

Cei de la 9to5mac spun că viitoarele căști Beats wireless sunt oarecum similare cu Motorola Hint, practic rămân doar “dopurile” și nu au alte fire sau componente.

Renunțarea la mufa de căști este problematică, din mai multe motive. Odată pentru că iPhone continuă să aibă una din cele mai bune tehnologii audio disponibile pe un device mobil. Este preferat de pasionații de muzică, mai ales cei care sunt foarte atenți la calitatea audio. Aceștia au în general căști premium, nu cele incluse în cutie. Căști în care au investit sume serioase, iar căștile serioase sunt cu mufă. Sigur, există și un număr mare de utilizatori care folosesc căștile incluse în cutie. De asemenea, sunt useri care folosesc mufa de căști pentru a conecta iPhone la sisteme audio de acasă, pentru a asculta muzică.

Cei de la Apple sunt conștienți de problema asta și au găsit una dintre cele mai interesante rezolvări. Realizarea unor căști wireless, tehnologia Bluetooth a avansat destul de mult, calitatea audio e bună, iar producătorii de căști au în ofertă o gamă largă de produse fără fire.

Sistemele audio de acasă au în general tehnologie Bluetooth. În plus, trebuie spus că Apple a înregistrat recent și o nouă marcă, respectiv AirPods, care s-ar potrivi cu un set de astfel de căști. Compania are acum în ofertă căști EarPods, așa că pare o evoluție normală.

Nu știu însă de ce vor să renunțe la mufa de căști, presupun că pentru a face telefonul și mai subțire. Nu este foarte clar acum ce se va întâmpla cu căștile incluse în mod normal în cutie. Ar putea fi niște căști clasice cu fir, dar care se vor conecta pe mufa de încărcare a telefonului. Sistemul de operare mobil iOS a fost actualizat pentru a permite redarea de sunet prin mufa de încărcare, dar funcția era folosită în general doar la dock-uri și stații special realizate pentru iPhone.

Via The Verge