Cei de la Nvidia au postat mai multe anunțuri de recrutare în care se spune că angajatul va colabora cu inginerii Apple pentru a realiza “un nou produs revoluționar” (the next revolutionary Apple products). Aici discuția e deschisă, unii zic că plăcile grafice Nvidia revin pe Macbook, alții zic că e un produs nou.

dreamstime_s_40710600

Credit foto: © Wellesenterprises | Dreamstime.com – Nvidia

Generația actuală de produse Apple dispune fie de grafică integrată de la Intel, fie de grafică AMD, conform Bloomberg. Un singur anunț este pentru dezvoltarea de drivere pentru Mac, de aceea celelalte anunțuri pot indica într-adevăr produse noi. Se zvonește de mult despre o consolă de jocuri Apple, într-adevăr un produs high-tech de top care lipsește din oferta gigantului hardware. Un produs care face sens privind din punct de vedere business, un produs care ar aduce noi utilizatori pentru iTunes, noi surse de venit prin dezvoltarea de jocuri special pentru consola Mac și așa mai departe. Doar speculații, dar au sens.

De asemenea, toți giganții IT au proiecte legate de grafica VR, s-a zvonit că Apple lucrează la realitatea virtuală, știre bazată tot pe anunțuri de angajare. De atunci pînă acum nu au apărut alte informații pe tema asta. De asemenea, un set de ochelari VR care să utilizeze iPhone 7 sau chiar viitorul iPhone 8 ar avea sens. Deși este o nișă foarte mică, potențialul de marketing este mare. Cine știe, Apple poate nimeri câteva jocuri sau aplicații interesante care să genereze interes pentru VR.

Apple și Nvidia au refuzat să comenteze oficial aceste anunțuri. Urmăresc povestea și dacă apare ceva nou am să vă anunț.