Update: se pare că sursa mea de aseară a cam dat-o-n bară. Apple a spus de fapt că nu a avut vulnerabilități în iCloud. Că de fapt hackerii au obținut o grămadă de fotografii *selfie* ale vedelor de la Hollywood folosind metode *brute force* și vedetele aveau parole prea simple. Zilele trecute toată presa a relatat că pe Internet au fost publicate fotografii cu o serie de vedete nu tocmai îmbrăcate. Dincolo de distracție și de faptul că fetele au trebuit să recunoască public că pozele sunt reale, s-a insistat mult pe cauza comună a incidentelor: sincronizarea fotografiilor de pe iPhone cu serviciul online iCloud al Apple. 

Apple-icloud-hacked

 

Specialiștii au vorbit despre un bug cunocut, despre care s-a scris, un cercetător în domeniul securității IT apreciind că informații personale despre utilizatorii iPhone pot fi obținute prin această vulnerabilitate. Este vorba de funcțiile din Find my iPhone care permiteau accesarea de la distanță a informațiilor de pe smartphone. Apple a comentat inițial (ca de obicei) că este o funcție utilă, nu un bug. Că este doar pentru angajații de la service care vor să repare probleme de la distanță.

ads

Pînă la urmă invetigația Apple a demonstrat că nu ar fi fost probleme cu acest bug.

Apple a solicitat chiar intervenția FBI pentru a descoperi sursa pozelor scăpate pe Internet. Nu e clar ce vor face odată ce identifică autorul. E posibil să ceară chiar arestarea lui pentru încălcarea dreptului la viață privată sau cine știe ce.

Se pare că hackerii au spart peste 100 de conturi iCloud ale celebrităților. De asemenea, Apple a spus la un moment dat că nu poate asigura vedetele că astfel de probleme nu se vor repeta.