După discuția despre hastag-ul #AppleEvent de ieri, compania americană a anunțat un eveniment oficial pe 15 septembrie. Va fi o conferință online de tipul celei de la WWDC, transmisă pe la ora 20:00 în România. Invitația trimisă presei are titlul “Time Flies”, iar evenimentul ar fi dedicat Apple Watch și iPad. În mod normal ar fi trebuit să prezinte și iPhone 12, dar acest lucru pare puțin probabil acum.Time Flies

Ca de obicei nu există detalii oficiale, doar sugestiile trasate de desen și de text. Time Flies este singurul text concret, de unde legătura cu Apple Watch. Desenul din imagine seamănă cu cel trimis pentru evenimentul de pe 30 octombrie 2018 la lansarea iPad Pro, iPad Air și Mac Mini. Mie personal îmi sugerează un desen cu stylus (Apple Pencil?). Conform The Verge este un AR Easter Egg care apare doar că 9.15, data evenimentului.

Inițial, toată lumea a presupus că va fi și lansarea iPhone 12 pe 15 septembrie, văd că acum de dimineață s-a schimbat tonul, iar presa americană crede că telefoanele vor fi lansate mai târziu.

Conform datelor descoperite în codul Youtube, sunt prezente toate numele produselor, inclusiv iPhone, dar noutatea ar fi Series 6. Nu este niciun keyword iPhone 12 sau 12 Pro. Desigur, Apple poate să prezinte și telefoanele, nu putem ști.

Apple Watch Series 6

Se știe de ceva vreme că Apple pregătește lansarea Watch 6 și WatchOS 7, noua platformă pentru smartwatch. Se spune că vor îmbunătăți o serie de funcții, vor repara din problemele Serie 5 și vor dezvălui noi funcții pentru cel mai popular ceas inteligent din lume. Analiștii cred că prețul va fi similar cu Apple Watch Seri 5, care costa 399 de dolari la lansarea oficială.

Apple Watch 6 este așteptat să aducă actualizări la nivelul senzorilor disponibili. Noul ceas ar putea calcula nivelul de oxigen din sânge și glicemia, conform zvonurilor. De asemenea, ar putea oferi o autonomie mai mare, ar putea detecta simptome de COVID-19 și ar oferi monitorizare a somnului din fabrică.

iPad Air 4

Se vorbește de mult timp despre nou iPad Air pregătit pentru lansare în 2020. De ceva luni a fost prezentat pe surse iPad Air 4, care ar fi super competitiv.

Conform Go4IT, iPad Air 4 va împrumuta design-ul modelelor iPad Pro. Noul model va integra cel mai probabil un hardware mai slab decât Pro, nu va oferi un senzor LiDAR, sau ecran cu refresh rate mare. Totuși, are un ecran mai mare, de 10,8”, procesor mai puternic Apple A14X și suport pentru Apple Pencil 2 ar putea reprezenta un upgrade destul de mare pentru cei care folosesc un iPad standard, un iPad Mini sau un iPad Air mai vechi.

Vestea proastă este că are un preț anunțat de circa 649 dolari, în loc de 499 dolari.