Există deja interes destul de mare pentru LG G6, iar compania sud-coreeană a ținut să facă niște precizări suplimentare. Oficialii au declarat că bateria acestui model nu se va încinge nici atunci când este supra-solicitat.

LG G6 va avea un sistem de răcire similar celui folosit la laptopuri cu heat-pipes din cupru care vor prelua căldura de la baterie și o vor disipa. Astfel, conform testelor realizate de LG temperatura internă nu va trece de 65 de grade, destul de jos pentru un smartphone foarte puternic. Sunt unele modele care ajung cu temperatura internă la 80-85 și chiar 90 de grade. Dispozitivul arată oarecum similar. Samsung avea la Galaxy S6 un sistem de răcire internă prezentat în evenimentul oficial ca fiind cu lichid, însă ulterior s-a dovedit că nu prea era așa.

Schema de la LG G6 arată cam așa:

Tehnologia de acest gen poate scădea temperatura internă a unui device cu 6-10 grade Celsius. Sud-coreenii speră asfel să atragă fanii Samsung care au pățit-o cu Galaxy Note 7 și acum se tem că tehnologia integrată în Galaxy S8 ar putea să explodeze iar.

LG a spus că a testat bateriile la temperaturi cu 15% peste valorile admise și acestea nu au explodat, nici nu au avut alte probleme. Pe de altă parte, este foarte posibil ca tocmai LG să fie furnizorul de baterii pentru Galaxy S8, așa că tot efortul depus cu LG G6 va fi anulat automat.

Atât Galaxy S8, cât și LG G6 ar urma să fie prezentate oficial la Mobile World Congress în Barcelona. Cele două modele vor fi disponibile comercial ulterior, LG G6 din martie, iar Galaxy S8 din aprilie, dacă zvonurile sunt corecte. Până atunci eu am să fiu la Barcelona, la finalul lunii februarie și o să vă țin la curent cu ceea ce se întâmplă acolo. Mai mult ca sigur că vor fi multe lansări atunci.