Asus a anunțat oficial pe contul său de Twitter lansarea oficială ROG Phone 7. Evenimentul global va avea loc pe 13 aprilie, putem spune că lansarea este devansată față de anul trecut.

ROG Phone 7

Zvonuri despre ROG Phone 7

Anul trecut, Asus lansa ROG Phone 6 și ROG Phone 6 Pro pe 5 iulie. Faptul că vin deja în aprilie înseamnă că toate lucrurile au mers bine, iar testele făcute au ieșit excelent.

Au apărut deja pe surse nu una, nici două, ci trei versiuni ale modelului. Ele au apărut ca prototipuri în baza de date online Geekbench, toate folosind procesorul nou Snapdragon 8 Gen 2 fără nicio surpriză. Toate trei aveau la bord 16 GB de RAM, dar asta nu înseamnă că nu va exista cel puțin o opțiune cu 18 GB. De obicei este denumit Ultimate. Aceasta ar trebui să fie RAM LPDDR5X plus stocare UFS 4.0, așa cum am văzut pe alte modele emblematice de 8 Gen 2.

Procesorul Snapdragon pare să fie în varianta de bază. Adică cea care are nucleul principal la 3,19 GHz. Se pare că anul acesta doar Samsung a obținut versiunea cu nucleul la 3,36 GHz.

Potrivit zvonurilor din trecut, ROG Phone 7 va veni cu un ecran tactil AMOLED de 6,8 inch FHD+, dar cu rată de refresh 165 Hz. Telefonul are în mod tradițional o baterie de 6.000 mAh și suport de încărcare rapidă.

În mod obișnuit telefonul va include cele trei camere foto pe spate. Senzorul principal este de obicei foarte bun. Are cameră ultrawide și un senzor suplimentar de Macro. Camera de selfie a fost ok de fiecare dată.

Nu știm mai multe detalii la ora actuală, dar așteptăm evenimentul din 13 aprilie pentru a vedea toate aceste informații. De obicei Asus fac streaming live pe toate canalele lor oficiale, inclusiv pe Youtube. Ora 20:00 la Taipei este în România ora 14:00 dupămasa, deci nu va fi prea târziu. Tocmai bine pentru o sesiune online.