Asus a anunțat laptopul ExpertBook B9 (B9450), cel mai recent model care oferă performanță, durabilitate și un design care-l poziționează printre cele mai ușoare laptopuri business din lume. Noua gamă ExpertBook păstrează în ADN fiabilitatea și personalitatea profesională a produselor AsusPRO, adăugând mai multe inovații și flexibilitate pentru a îndeplini cerințele mediului de afaceri modern.

Specificații tehnice ExpertBook B9

Ecran: 14,0″ FHD (1920×1080), sRGB 100% (NTSC:72%), iluminare LED, Anti-Glare, Wide View, 300 niți
Procesor: Intel Core i7-10510 (1.8 GHz, până la 4,9 GHz, 8 MB cache, 4 nuclee) sau Intel Core i5-10210 (1.6 GHz, până la 4,2 GHz, 6 MB cache, 4 nuclee)
GPU: UHD Graphics 620 integrat
OS: Windows 10 Pro / Windows 10 Home
Memorie: 8GB/16GB (2133MHz), max. 16GB
Stocare: SSD 2 X M.2 PCIe x4 , (max 2TB X 2)
Conectivitate: 2 x USB 3.1 Gen 1 Type-C, 1 x USB 3.1 Gen 2 Type-A, 1 x HDMI, 1 X micro HDMI pentru Lan chip, 1 x Audio Combo Jack
Wireless: WiFi 6 (802.11AX) + Bluetooth 5.0
Sunet: difuzoare stereo 2W integrate
Greutate: 870 grame cu baterie

Asus ExpertBook B9 (B9450)

Asus a prezentat la CES 2020 laptopuri noi. Având o greutate ce pornește de la doar 870 de grame și un profil subțire de 14,9 mm, Asus ExpertBook B9 este cel mai ușor laptop de business din lume.

Ecranul NanoEdge cu ramă foarte îngustă pe cele patru laturi a permis ca panoul de 14 inchi al modelului B9 să aibă același dimensiuni cu cele ale carcasei vechilor laptopuri de 13 inchi, conducând la un raport ecran/corp de 94%. Chiar și cu acest corp compact, utilizatorii se pot bucura de performanțele lui B9 fără întreruperi, bateria având o autonomie extinsă, permițând până la 24 de ore de funcționare pentru a acoperi chiar mai mult de o zi de lucru. Facilități precum balamaua ErgoLift pentru experiență îmbunătățită de tastare, suportul Amazon Alexa încorporat și sistemul audio optimizat de Harman Kardon sporesc confortul utilizatorului.

Conceput pentru profesioniștii aflați în mișcare, ExpertBook B9 oferă performanțe de top grație unui procesor ce urcă în gamă până la Intel Core din generația a 10-a, stocare duală cu două SSD-uri ultra-rapide de 2TB pe PCIe 3.0 x4 și până la 16 GB de memorie RAM și conectivitate Wi-Fi 6 (802.11ax) de generația următoare. Utilizatorii vor putea fi pregătiți pentru orice scenariu de afaceri cu o gamă completă de opțiuni de intrare/ieșire incluzând Thunderbolt 3 și porturile HDMI și exclusivul Asus NumberPad 2.0 integrat în touchpad pentru introducerea rapidă a datelor. Pe lângă durabilitatea sa din construcție de nivel militar, B9 dispune de un chip de securitate Trusted Platform Module 2.0 integrat, pentru a păstra în siguranță datele critice de afaceri. Totodată, camera IR permite autentificarea biometrică pentru intimitate. Este certificat de Project Athena de la Intel în privința proiectării sale axate pe performanța mobilă.

Cu finisajele sale Star Black, Asus ExpertBook B9 are o carcasă prelucrată din aliaj de magneziu și litiu, B9 este mai rezistent și mai ușor decât modelele precedente din aliaj de magneziu, cu o grosime a profilului de 14,9 mm și o greutate de numai 870 de grame. Ecranul de 14 inchi, cu panou NanoEdge cu ramă aproape invizibilă, oferă o experiență mai captivantă și o amprentă compactă similară cu cea a vechilor laptopuri de 13 inchi. Alte elemente de design includ balamaua ErgoLift pentru sesiuni de tastare mai confortabile, o matrice de patru microfoane care suportă atenuarea zgomotului și surse din plan îndepărtat pentru videoconferințe, filtru de acoperire pentru camera IR și o bară luminoasă în fața laptopului ce se activează la utilizarea Microsoft Cortana și Amazon Alexa. Sistemul de sunet al modelului B9 este optimizat de Harman Kardon, cu difuzoare îndreptate în jos, care beneficiază de procesarea semnalului pentru a face ajustări adaptative în timp, îmbunătățind claritatea și filtrând zgomotul. Pentru fluxurile intense ce lucrează cu date, B9 este primul laptop de business ce include tehnologia exclusivă Asus NumberPad 2.0 – o tastatură numerică iluminată LED integrată în touchpad.

Asus ExpertBook B9 furnizează performanță de top cu ajutorul unui procesor ce urcă în gamă până la Intel Core i7 de generația a 10-a, cu până la 16 GB memorie RAM și două SSD-uri M.2 de 2 TB pe PCIe 3.0 x4 și rețelistică Wi-Fi 6 de generație următoare. B9 este, de asemenea, certificat de Project Athena de la Intel, un program inovator ce stabilește standarde pentru o operare consistentă departe de sursa de alimentare, o listă de cerințe pentru autonomia bateriei, disponibilitatea largă a conectivității și urmărirea unui format subțire pentru carcasă. Atunci când se află pe birou, B9 facilitează creșterea productivității prin conectarea unui monitor extern prin intermediul unui port HDMI de dimensiuni normale aflat pe laterala dreaptă a laptopului. Două porturi Thunderbolt 3 adiacente suportă, de asemenea, extensia ecranului, încărcarea rapidă și stocarea externă. Există chiar și o interfață Ethernet, accesibilă printr-un port fizic micro-HDMI, pe aceeași latură, pentru locurile de muncă ce necesită o conexiune cablată pentru managementul IT sau pentru situațiile în care conexiunea wireless este mai slabă. Pe laterala dreaptă, utilizatorii au acces la un port USB 3.1 Gen 2 și un conector audio de 3,5 mm.

Asus ExpertBook B9 oferă o durabilitate sporită, de nivel militar, supraviețuind numeroaselor testări de laborator MIL-STD-810G, incluzând teste la cădere, teste de șoc, teste de vibrare, temperaturi înalte, zile cu umiditate de 95% și ore de expunere la nisip și praf. Împreună cu chipul de securitate Trusted Platform Module 2.0 (TPM), un filtru pentru camera web și o cameră IR integrată pentru autentificarea biometrică sigură, B9 oferă o securitate solidă ajutând utilizatorii să-și securizeze informațiile de afaceri și să-și păstreze intimitatea.

Utilizatorii pot fi pregătiți să utilizeze ExpertBook B9 întreaga zi de lucru. Bateria de 33 Wh, cu două celule, este estimată să ofere până la 12 ore de productivitate, în timp ce o baterie mai mare, de 66 Wh, poate oferi până la 24 de ore pentru același flux de lucru. Suportul de încărcare rapidă aduce orice baterie până la 60% din capacitatea maximă în numai 39 de minute.

Asus ExpertBook B9 va fi disponibil în România în cea de-a doua jumătate a primului trimestru din 2020. Prețurile configurației cu procesor Intel Core i7-10510, 16 GB RAM și două SSD-uri de 512 GB vor porni de la aproximativ 8.000 lei (taxe incluse).