Asus a lansat ROG Strix G15 și G17 Advantage Edition – primele laptopuri din lume cu GPU AMD Radeon RX 6800M în tandem cu procesorul Ryzen 9 5900HX. Oferă o experiență de gaming perfectă din toate perspectivele. ROG Intelligent Cooling îmbunătățește performanța. Opțiunile de afișare le permit jucătorilor să se joace așa cum își doresc: ecrane FHD de 15″/17″ 300 Hz / 3 ms și WQHD de 165 Hz / 3 ms cu suport FreeSync Premium.

G17 Advantage Edition

ROG Strix G15 și G17 Advantage Edition

ASUS Republic of Gamers (ROG) a anunțat laptopurile de gaming ROG Strix G15 și G17 Advantage Edition – primele din lume cu noile GPU-uri AMD Radeon RX 6800M, asociate cu procesoarele AMD Ryzen 9 5900HX. Ambele laptopuri au caracteristici atent stabilite pentru a pune în valoare puternicul potențial de performanță al acestor componente.

ROG Intelligent Cooling împinge la un nivel superior performanța laptopurilor ROG Strix G Advantage Edition. Folosește tehnici de ultimă generație pentru a le oferi jucătorilor puterea susținută necesară pentru a se juca mai mult timp. Laptopurile Advantage Edition folosesc un compus termic din metal lichid nu doar pe CPU, ci și pe GPU. Pentru a accelera și mai mult disiparea căldurii, inginerii ROG au dezvoltat o cameră de vapori extrem de eficientă care acoperă complet componentele critice, inclusiv VRM-ul cu 16 faze.

Laptopurile Strix G Advantage Edition le permit jucătorilor să aleagă între un panou de afișare FHD de 300 Hz / 3 ms. Display pregătit pentru competițiile e-sports. Sau un ecran WQHD de rezoluție mai mare, de 165 Hz / 3 ms, ambele completând sinergia AMD cu suportul FreeSync Premium. Au un șasiu sportiv inspirat de echipamentul atletic. Strix G Advantage Edition este conceput pentru a impresiona în orice arenă de joc. Exteriorul unic are referințe subtile la ADN-ul AMD, capace Armor ce se pot personaliza și iluminare Aura Sync.

Hardware special creat pentru jocuri

Încă de la crearea primului produs ROG – placa de bază originală Crosshair – ASUS a colaborat îndeaproape cu AMD pentru a-i da puterea dorită fiecărui gamer. Laptopurile ROG Strix G15 și G17 Advantage Edition duc acest parteneriat pe noi culmi. Procesoarele high-end Ryzen și placa grafică Radeon fac jocul competitiv, permit streaming, divertisment și orice altă activitate similară.

Radeon RX 6800M le conferă laptopurilor de gaming performanțe de ultimă generație și eficiență energetică. Construite pe o arhitectură AMD RDNA 2, combină efectele de „ray tracing”, efectele computaționale și cele tradiționale pentru a obține imagini mai realiste. Radeon RX 6800M dispune de o putere amplă pentru o grafică fluidă într-o mare varietate de jocuri. Grație îmbunătățirilor exclusiviste ROG pe partea de răcire și a tehnologiei inteligente AMD SmartShift, Strix G Advantage Edition rulează la o frecvență de joc impresionantă de 2300 MHz cum e scos din cutie și la peste 2600 MHz în modul turbo.

Procesorul Ryzen 9 5900HX este fabricat cu tehnologia de ultimă generație pe 7 nm și proiectat de la zero pentru a oferi cea mai captivantă experiență de joc posibilă într-un laptop. Acesta dispune de 8 nuclee și 16 fire de execuție pentru a accelera sarcinile de lucru intensive. Răcirea avansată ajută procesorul să funcționeze cu până la 90 de wați. Utilizatorul îi poate extinde limita de putere și mai mult cu ajutorul utilitarului ROG Armoury Crate.

Alte informații

Tehnologiile SmartShift și Smart Access Memory, exclusive AMD, permit procesorului și GPU-ului să conlucreze mai bine. SmartShift amplifică performanța din mers prin schimbarea dinamică a puterii între CPU și GPU. Face asta în funcție de cerințele sarcinii de lucru. Fie că se solicită rate de cadre ridicate în jocuri, redarea de obiecte 3D complexe sau editarea de videoclipuri cinematografice. Face optimizări în mod constant pentru a se asigura că puterea este disponibilă acolo unde e nevoie cel mai mult. Interfața de stimulare hardware și algoritmii de învățare automată din spatele acestei tehnologii pot îmbunătăți performanța cu până la 15%.

Smart Access Memory mărește performanța în multe scenarii de gaming prin îmbunătățirea transferului de date între GPU și CPU. Sistemele convenționale creează un blocaj, permițând procesorului să acceseze doar o mică parte din memoria grafică la un moment dat. Smart Access Memory elimină această restricție pentru a valorifica întregul potențial al interfeței PCI Express.

Laptopul Strix G15 Advantage Edition va ajunge pe piața românească la sfârșitul lunii iunie. Prețurile pornesc de la aproximativ 7.999 lei (taxe incluse). Strix G17 Advantage Edition este așteptat în iulie 2021.