Asus a anunțat oficial la CES 2021 routerul wireless RT-AX68U cu WiFi 6 și aplicație mobilă gratuită Instant Guard. Aceasta le permite utilizatorilor să securizeze orice conexiune WiFi publică cu un singur click.

Asus RT-AX68U: router puternic cu WiFi 6

Specificații Asus RT-AX68U3

Antene: 3 antene externe
Frecvențe: 2,4 GHz, 5 GHz
Rate de transfer: până la 1.802 Mbps
Memorie: 256 MB NAND Flash + 512 MB RAM
Porturi I/O: 1 x RJ45 WAN, 4 x RJ45 10/100/1000 Mbps LAN, 1 x USB 3.2 Gen 1, 1 x USB 2.0
Dimensiuni: 266,18 x 295,55 x 59,66 mm (inclusiv antenele)
Greutate: 630 de grame

Router Asus WiFi 6

Asus a anunțat azi modelul RT-AX68U, un router WiFi 6 care suportă noua și interesanta aplicație mobilă de securitate Instant Guard. RT-AX68U este un router WiFi 6 (802.11ax) destinat utilizatorilor de acasă, care este echipat cu o configurație de 3×3 antene MIMO care suportă viteze wireless de până la 2.700 Mbps1. Routerul este proiectat să ofere acoperire WiFi superioară și conexiuni stabile pentru un mare număr de dispozitive. De asemenea, suportă noua aplicație mobilă Instant Guard, o modalitate incitantă – și complet gratuită – care permite utilizatorilor să securizeze orice conexiune WiFi publică cu doar un singur click.

ads

Cu un aspect creat pentru un stil de viață modern, suplul si elegantul RT-AX68U are un design suplu și vertical, care se potrivește în orice ambient. RT-AX68U este proiectat să ofere cea mai largă acoperire WiFi cu putință pentru un mare număr de dispozitive, reflectând tendința de creștere a numărului de dispozitive în rețele din reședințe. Folosește OFDMA, o tehnologie nouă din WiFi 6 care permite semnalelor să ajungă mai departe decât puteau în cazul WiFi 5. Pentru a realiza acest lucru, designul vertical încorporează o configurație de antene 3×3 MIMO – folosind trei antene și trei fluxuri de date separate. De asemenea, dispune și de alte îmbunătățiri, precum beamforming, care focalizează semnalul către fiecare dispozitiv.

RT-AX68U suportă, de asemenea, Asus AiMesh, astfel încât rețeaua WiFi poate fi ușor extinsă într-un sistem perfect mesh WiFi care să acopere întreaga casă, prin simpla adăugare a unuia sau mai multor routere cu capabilități AiMesh.

Aplicație mobilă Instant Guard

RT-AX68U este primul router Asus care suportă noul serviciu Asus Instant Guard, o soluție care poate face orice conexiune WiFi publică sigură și privată cu un singur clic. Popularitatea WiFi-ului gratuit în locații publice din întreaga lume transformă tehnologia într-o țintă primară pentru hackeri, care pot intercepta comunicațiile și pot fura date private prin intermediul acestor conexiuni nesecurizate. Instant Guard rezolva această problemă folosind rețelistica virtuală privată (VPN) pentru a crea un tunel de date securizat către RT-AX68U peste un WiFi public. În acest fel, toate comunicațiile WiFi sunt protejate de ochii publicului2.

Spre deosebire de soluțiile VPN terțe, Instant Guard folosește un server VPN care rulează pe RT-AX68U, astfel încât securitatea este și mai mult sporită, iar serviciul este complet gratuit. VPN-urile terțe pot fi, de asemenea, complicat de configurat, însă instalarea prietenoasă a lui Instant Guard presupune doar un singur clic și niciun fel de cunoștințe tehnice.

Instant Guard utilizează, de asemenea, funcția de protecție antivirus gratuită pe viață Asus AiProtection încorporată în RT-AX68U, pentru a filtra accesul la site-urile malițioase, prevenind infectarea chiar înainte de eventuale clicuri accidentale. În viitor, Instant Guard va fi disponibilă și pentru anumite routere Asus noi, care vor fi anunțate în 2021.