Noul Asus ZenBook Pro Duo (UX581) cu ecranul special ScreenPad Plus, care a fost lansat la Computex și prezentat în iunie 2019, a ajuns oficial în magazinele din România.

ASUS-ZenBook-Pro-Duo-UX581-2

Asus ZenBook Pro Duo (UX581) echipat cu ScreenPad Plus devine disponibil utilizatorilor din România la prețuri ce pornesc de la aproximativ 12.500 lei (taxe incluse). La PCGarage cică ar fi și mai ieftin. Prezentat de taiwanezi precum “laptopul viitorului”, ZenBook Pro Duo are la bază trei ingrediente interesante: putere de procesare maximă, tehnologie de ultimă generație, dar și design, totul într-un dispozitiv extrem de ușor. Cred că este prima alegere pentru cei din companii.

ScreenPad Plus este un al doilea ecran tactil cu o diagonală de 14″ care acoperă spațiul de deasupra tastaturii, care completează perfect ecranul principal OLED 4K HDR de 15″, îmbunătățind interactivitatea cu notebook-ul. Utilizatorii creativi pot folosi un stylus să scrie și să deseneze pe ambele ecrane. Se pot trasa indicații pe hărți, se pot adnota documente, totul cu o vizibilitate completă. Este laptopul perfect pentru multitasking.

Pasionații de tehnologie au la dispoziție în magazinele din România două configurații UX581GV, ambele cu procesor Intel Core i7-9750H cu 6 nuclee din generația a 9-a, 16GB RAM la 2666 MHz, accelerator grafic NVIDIA GeForce RTX 2060 cu 6GB VRAM și sistem de operare preinstalat Microsoft Windows 10 Pro. Diferența dintre cele două echipări constă în capacitatea de stocare a unității SSD de mare viteză: 512GB (PCIe 3.0 x2) sau 1TB (PCIe 3.0 x4). Până la sfârșitul lunii septembrie vor ajunge pe piață și alte configurații, inclusiv cu procesor Intel Core i9.

Ecranul OLED are ramă îngustă pe toate cele patru laturi, rată de contrast de 100.000:1 și acoperire 100% DCI-P3. Spectrul de culoare DCI-P3 – utilizat în industria filmului – este tot mai preferat de profesioniștii din domeniul creației. Laptopul are toate porturile necesare, inclusiv un USB Type-C (USB-C) cu Thunderbolt 3. Cel mai recent adaptor Intel Wi-Fi 6 cu Gig+ (802.11ax) duce vitezele wireless la nivelul maxim.

Pentru a asigura funcționarea cursivă și performanța maximă disponibilă tot timpul, există un buton Turbo Fan dedicat pentru a crește în orice moment puterea de răcire. În același timp, balamaua ErgoLift îmbunătățește fluxul de aer sub laptop pentru o performanță termică mai bună.