Asus a lansat cele mai noi laptopuri din portofoliu, prezentând noi modele Zenbook și Vivobook în cadrul evenimentului de lansare Thincredible. Zenbook S 13 OLED (UX5304) a debutat drept cel mai subțire laptop ultra-portabil cu OLED din lume. Echipate cu noile și uimitoarele ecrane Asus Lumina OLED, cu tehnologia Asus IceCool și având un design extrem de durabil și unic, cele mai recente modele Zenbook și Vivobook le oferă utilizatorilor performanțe sustenabile și inovații practice.

Zenbook S 13 OLED

Întruchipând pe deplin spiritul „Incredible Comes From Within” („Incredibilul vine din interior”), Zenbook S 13 OLED (UX5304) este cel mai subțire laptop OLED de 13 inch din lume și, de asemenea, cel mai ecologic Zenbook din toate timpurile. Cu un profil super-subțire de 1 cm și o carcasă super-ușoară de 1 kg, acest Zenbook sofisticat este întruchiparea designului ultra-portabil, fiind finisat în noua culoare Basalt Gray sau în clasica Ponder Blue. De asemenea, este proiectat cu gândul la mediu, folosind în construcția sa metale și materiale plastice reciclate și utilizând ambalaje sustenabile certificate FSC.

Modelul în culoarea Basalt Gray dispune de materialul exclusiv și revoluționar Asus Plasma Ceramic Aluminum, care-i conferă aluminiului de pe capac proprietăți ceramice în urma unui proces tehnologic cu impact redus asupra mediului. Acest tratament sporește rezistența la uzură, protecția împotriva coroziunii, managementul termic, duritatea și durata de viață, conferindu-i în același timp un aspect natural ce rezonează cu inspirația Zen a gamei Zenbook.

Acest model Zenbook certificat Evo dispune de puterea unui procesor până la Intel Core i7 din generația a 13-a, de 32 GB de memorie RAM LPDDR5 și de un SSD PCIe 4.0 x4 cu capacitate de 1TB. Setul complet de porturi I/O și bateria de 63 Wh facilitează conexiunile și autonomia în deplasări. Pentru a reda imagini captivante și realiste, Zenbook S 13 OLED integrează un superb ecran Asus Lumina OLED 16:10 2.8K (2880 x 1800) 16:10, validat Pantone, certificat Dolby Vision și VESA DisplayHDR True Black 500.

Zenbook 14X OLED (UX3404)

Zenbook 14X OLED (UX3404) susține stilul de viață cu utilizări mobile. Acest model puternic are o carcasă subțire și ușoară, disponibilă în două culori: Sandstone Beige și Inkwell Gray. Versiunea Sandstone Beige are un capac realizat din noul material ecologic Asus Plasma Ceramic Aluminum, cu finisaj asemănător ceramicii și ce oferă o senzație la atingere asemănătoare pietrei. Zenbook 14X OLED este certificat Evo, dezvoltând o putere considerabilă într-un design incredibil de subțire și ușor, cu până la cel mai recent procesor Intel Core i9-13900H din a 13-a generație, grafică NVIDIA GeForce RTX 3050 pentru creatori, 32 GB de memorie rapidă LPDDR5 și un SSD PCIe 4.0 de 1 TB. Integrează, de asemenea, un afișaj Asus Lumina OLED de 14,5 inch mai mare, 16:10 2.8K 120 Hz, de 14,5 inch, precum și o baterie de 70 Wh pentru o autonomie de până la 10 ore.

Zenbook 14 Flip OLED (UP3404)

Versatilul Zenbook 14 Flip OLED este tot ceea ce au nevoie utilizatorii mereu ocupați și aflați în mișcare. Carcasa compactă și elegantă include un ecran tactil Asus Lumina OLED de 14 inch, format 16:10, cu rezoluție 2.8K, pentru o imagine superbă și fidelă din punct de vedere al culorilor, validată Pantone. Acesta suportă un stylus MPP 2.0 cu 4.096 niveluri de presiune, pentru scrierea de mână. Certificat Evo și alimentat de cele mai recente procesoare Intel Core de generația a 13-a, Zenbook 14 Flip OLED are o baterie de 75 Wh, de top în clasa sa, iar carcasa ușoară de 1,5 kg are o grosime de doar 15,9 mm, cu o balama la 360° ce susține ecranul în orice poziție, pentru o versatilitate fără efort. Include, de asemenea, un sistem audio puternic Dolby Atmos certificat Harman Kardon pentru un sunet impresionant și conferințe online clare.

Vivobook S 15 OLED BAPE Edition (K5504)

Vivobook S 15 OLED BAPE Edition este o ediție specială a Vivobook S 15 OLED și primul bundle BAPE din istorie ce include un laptop. Asus își propune să ofere cea mai intensă colaborare dintre tehnologie și moda stradală de până acum. BAPE este un brand legendar în domeniul streetwear, iar estetica sa luminoasă și strălucitoare se potrivește perfect cu stilul energic și vibrant al Vivobook. Anul acesta marchează cea de-a 30-a aniversare a BAPE, fiind momentul perfect pentru mult așteptata ediție limitată BAPE, care va fi lansată mai târziu, în 2023.

Dar acest laptop nu este de sine stătător, ci va fi livrat cu o varietate de accesorii, cum ar fi un mouse, o geantă de transport și figurine Baby Milo. Cu un model exclusiv de camuflaj proiectat de BAPE pe întregul pachet, această nouă colaborare va uimi lumea cu siguranță.

Vivobook S 14 OLED și S 15 OLED sunt laptopuri certificate Evo cu procesoare Intel Core i9-13900H din a 13-a generație și ecrane Asus Lumina OLED cu rezoluție până la 2,8K și rată de refresh până la 120 Hz. Seria Vivobook S permite streaming, lucru și divertisment fără întreruperi, oferind panouri cu un raport ecran/corp de până la 88% și sisteme audio certificate Harman Kardon, împreună cu certificarea Dolby Atmos. Având o grosime de doar 17,9 mm și o greutate de doar 1,5 kg pentru versiunea de 14,5 inch și de 1,7 kg pentru cea de 15,6 inch, laptopurile compacte din seria Vivobook S sunt ușor de transportat. Acestea sunt disponibile într-o gamă de finisaje uimitoare Midnight Black, Cool Silver, Cream White sau Solar Blue, iar designul complet nou folosește elemente de stil cu blocuri suprapuse în jurul zonelor porturilor I/O. Elementele iconice ale Vivobook includ eticheta cu logo în relief de pe capacul metalic, accentele în formă de bandă de pe tasta Enter și o tastă ESC portocalie.