Libris, una dintre librăriile online din România, a înregistrat o cifră de afaceri de 38 de milioane de lei după primele 9 luni ale anului și estimează că va încheia 2019 cu o cifră de afaceri ce va depăși 55 milioane de lei. Black Friday și sărbătorile de iarnă generează în general 30-35% din cifra de afaceri.

În perioada ianuarie –septembrie 2019, Libris a înregistrat o creștere de peste 35% față de perioada similară a lui 2018, iar cele mai mari vânzări de carte s-au înregistrat la categoriile Carte în limba engleză (o creștere de 215% față de ianuarie-septembrie 2018), Beletristică – literatură universală (+140%) și Beletristică – autori români (75%). O dinamică deosebită s-a înregistrat și pe segmentul Carte pentru copii și Biografii/Jurnale/Memorii, unde creșterile au depășit 60-70% față de 2018. Cele mai multe comenzi s-au înregistrat în primele 9 luni ale anului în București, Timiș, Cluj, Iași și Brașov, iar numărul vânzărilor de pe mobil a depășit 50%, o creștere cu 10% față de 2018.

Pentru finalul anului, Libris estimează o creștere de peste 30% față de 2018, un motor important fiind perioada Black Friday – Crăciun. Astfel, anul acesta, Libris.ro a pregătit pentru 15 noiembrie reduceri până la 95%, timp de 24 de ore, la 99% din produsele de pe site. Au pregătit pentru Black Friday un stoc special de carte și și-au propus să expedieze toate comenzile intrate în data de 15 noiembrie în maximum 3 zile. Reducerile vor ajunge până la 95% pentru cărțile în limba română.

Au fost alocate servere speciale astfel încât traficul să nu fie îngreunat, indiferent de numărul de vizitatori, iar site-ul va dispune de asistență tehnică dedicată pe întreaga durată a campaniei. Anul trecut, Libris a înregistrat de Black Friday vânzări de 1,6 milioane de lei.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!