Pentru start-up: puteți obține finanțare prin crowdfunding pe o nouă platformă online, denumită consolid8 (consolidate). Inițiativa vine în ajutorul celor care au nevoie cel mai mult în această perioadă de surse alternative de finanțare, oferindu-le un instrument gratuit, în primele 6 luni, prin care își pot dezvolta proiectele cu ajutorul direct al comunității lor.

Pe platformă se vor derula între 2 și 5 campanii de crowdfunding simultan, înscrierea și promovarea acestora pe platformă vor fi gratuite, până la finalul lunii mai 2021, iar susținătorii au la dispoziție mai multe recompense de diverse valori din care pot alege, în schimbul contribuției la finanțarea proiectelor. Ulterior, dacă campania va strânge suma cerută, beneficiarul campaniei va primi direct suma în contul său, prin parteneriatul cu platforma de plăți online Stripe, iar susținătorii vor primi produsele sau serviciile pentru care au optat, direct de la acesta.

În acest moment, pe platformă există două campanii. Una dintre ele este inițiată de Moara de hârtie, echipa care creat la Comana, în apropiere de București, 10 ateliere prin care promovează meșteșugurile tradiționale românești, precum realizarea de hârtie de mână, legătorie de carte și tiparul manual. Inițiatorii și-au propus să completeze Ansamblul Moara de hârtie – Satul meșteșugurilor – prin deschiderea unei bucătării care folosește ingrediente de sezon de la producători locali.

A doua campanie aparține lui Andrei Lasc, tânărul care aduce poezia în viața prietenilor săi de pe platforma online Facebook. Prin campania de crowdfunding pe platforma consolid8, Andrei dorește să strângă banii necesari pentru a-și lansa a doua carte la care lucrează de mai mulți ani, numită simplu, Poevie.
Persoanele care vor să își înscrie ideea de afaceri pe platformă sau vor să susțină proiectele care derulează campanii de finanțare, o pot face pe site

Lucrăm de 14 ani cu antreprenorii, iar anul acesta ne-am dat seama că acum, mai mult ca oricând, proiectele și business-urile la început de drum au nevoie de susținerea noastră, a tuturor. Experiența în domeniul fondurilor nerambursabile ne-a ajutat să creăm de la 0, în câteva luni, o platformă de crowdfunding pentru antreprenorii sociali și cei din industriile creative. Prin consolid8, pe lângă descoperirea de proiecte inovatoare și cu viziune care au nevoie de susținere, dorim să atragem atenția asupra rolului important pe care îl putem avea noi toți, atât companiile și cât și persoanele fizice, în dezvoltarea afacerilor care aduc un impact social pozitiv în comunitate”, a declarat Dragoș Jaliu, co-fondatorul consolid8.

Orice antreprenor social sau din industriile creative poate derula campanii de finanțare pe consolid8, dacă ideea sa de afaceri generează valoare pentru comunitate. Proiectele care respectă criteriile de eligibilitate vor primi consultanță și suport de la echipa fonduri-structurale.ro și de la experți în domeniu, facilitându-le înscrierea pe platformă și ajutând la promovarea campaniilor.

Proiectul este lansat de echipa fonduri-structurale.ro.