Întâmplător am fost într-o deplasare cu un ziarist care avea RCS RDS Digi Mobil și vroia să utilizeze serviviul de roaming. Numai că, ce să vezi, la RCS RDS nu ai roaming activat automat, așa că de la aeroport și pînă am ajuns la WiFi-ul din hotel doar s-a uitat la telefon încercând să își dea seama ce să facă.


Ce de la RCS RDS au pe site un ghid despre roaming, așa nu-i poate acuza nimeni, dar ca utilizator ai pretenția să fie serviciul activat, la fel ca la alți operatori.

Dar când pleci prima oară peste hotare cu RCS RDS / Digi Mobil, descoperi că nu merge serviciul de roaming. Acum, pentru activare, ai nevoie de internet, pentru intra în contul personal pe site-ul Digicare. De acolo se setează activarea serviciului de roaming.

De asemenea, se poate activa sunând la ei direct, dar dacă ești în străinătate, de unde să suni… Poate tot de la hotel, dacă stai la hotel, dar cu tarifele unui apel de la hotel.

Alternativa ar fi ca, înainte să plecați în vacanță sau delegație, să mergeți direct la punctul Digi Mobil unde vă plătiți factura uneori (eu plătesc doar online, nu am mai fost la un punct de lucru de doi ani). Acolo la punctul de lucru se poate verifica și activa roamingul RCS RDS pentru destinațiile unde se poate activa. De altfel, tot acolo ajungeți dacă aveți un SIM mai vechi, care nu suportă activarea serviciului de roaming.

Ca și în cazul celorlalți operatori mobili, trebuie să fiți atenți la costurile de roaming în afara Uniunii Europene. Să nu uitați că Muntenegru nu este în UE, nici Albania, nici Turcia, nici Elveția, iar în aceste țări veți avea parte de tarife mult mai mari pentru roaming. În Uniunrea Europeană tarifele sunt mici, iar din 15 iunie 2017 veți vorbi la aceleași prețuri ca în România, iar cei care au abonamente cu minute și date mobile le vor folosi pentru comunicare.

P.S. aveți pe blog și setările de Internet pentru Digi Mobil ->>