Vodafone România are cea mai rapidă rețea 4G din România, potrivit testelor de viteză Ookla Internet speed test efectuate în trimestrul trei din 2017.

Cea mai rapidă rețea 4G din România

Datele colectate și analizate de către Ookla în trimestrul trei al anului 2017 indică faptul că rețeaua Vodafone Supernet 4G+ oferă cele mai mari viteze medii de descărcare a datelor mobile, cele mai mari viteze medii de încărcare a datelor mobile, precum și cea mai mică latență de transmisie a datelor mobile. Valoarea medie a vitezelor de incarcare a datelor mobile în rețeaua Vodafone România la nivel național este cu cel puțin 15% mai mare decât a oricărui alt operator de comunicații de date mobile.

Cel puțin asta arată rezultatele a peste 250.000 de teste din perioada iulie-septembrie 2017 efectuate de utilizatori pe conexiuni 4G arată că rețeaua Vodafone România oferă cele mai mari viteze medii de descărcare a datelor mobile, cele mai mari viteze medii de încărcare a datelor mobile precum și cea mai mică latență de transmisie a datelor mobile. Mediile au ieșit cu cel puțin 15% mai mari decât ale oricărui alt furnizor de telecomunicații mobile de pe piață.

ads

Vodafone România a fost certificată ca fiind cea mai rapidă rețea de date mobile din țară pentru al doilea și al treilea trimestru din 2016, având cele mai mari viteze medii de descărcare a datelor mobile, cele mai mari viteze medii de încărcare a datelor mobile, precum și cea mai mică latență de transmisie a datelor mobile, potrivit testelor efectuate de utilizatorii aplicației Speedtest.

Ookla este lider mondial în testarea performanței conexiunilor de internet și în diagnoza rețelei, la inițiativa utilizatorilor. Cu peste nouă milioane de teste efectuate în fiecare zi și peste 15 miliarde de teste înregistrate până în prezent, Speedtest oferă cea mai extinsă imagine asupra performanței și accesibilității rețelelor de internet la nivel mondial. Platforma de date cuprinzătoare a companiei, cunoscută sub denumirea Speedtest Intelligence, este un instrument de încredere esențial pentru cercetare și analiză, utilizat de către companii, universități și agenții guvernamentale în demersul lor de a înțelege pe deplin complexitatea și calitatea serviciilor de internet, ținând cont atât de regiune, cât și de furnizor. Testele pot fi efectuate pe speedtest.net, iar aplicația Speedtest poate fi descărcată pentru iOS, Android, macOS, Windows, Apple TV și Google Chrome.