Operatorul Ines, care lansa acum 8 ani primele canale Full HD pe serviciul IPTV, a anunțat ieri primul post TV Ultra High Definition, respectiv Funbox 4k/UHD. Este un canal care prezintă emisiuni de călătorie și natură, artă și cultură, documentare, dar și filme și seriale TV.

ines

Este foarte adevărat că oamenii au televizoare UHD și 4K și nu prea au conținut video pentru ele. Doar filmele pe DVD/Blu Ray și unele jocuri, dacă ai pe ce să le rulezi la rezoluție maximă. Dar un singur canal nu va schimba asta, iar numărul de abonați la servicii IPTV este relativ mic.

Însă Ines s-a remarcat întotdeauna prin lansări de acest gen. Întâi au adus internetul de mare viteză în România, apoi primele servicii IPTV, apoi primele canale Full HD. Am fost super-entuziasmat de tehnologie, dar am fost dezamăgit că nu am putut să o testez. Apoi fenomenul IPTV a fost lăsat în umbră de serviciile prin satelit, apoi operatorii de cablu au adus fibra optică și nimeni nu mai vroia alt furnizor.

La ora asta Ines spun că au 200 de canale în grila IPTV. Și-au dezvoltat rețeaua de fibră optică și oferă de asemenea telefonie fixă și IPTV. Primul canal 4K / UHD va permite vizionarea programelor la o calitate mai bună, dar asta presupune să îți și placă programele respective. De exemplu Nat Geo sau Discovery ar fi perfecte la rezoluție 4K. Plus filmele, evident.

Ines oferă acces la internet prin tehnologia Gpon, având în ofertă de asemenea 1Gbps.