Telekom Romania continuă promisiunea „Tai doar costurile, nu și beneficiile” și aduce noi oferte în platforma Telekonomie, lansată în această vară. Astfel, începând de astăzi, toți clienții de servicii mobile, existenți sau noi, de cartele preplătite sau abonamente, vor putea beneficia de trei luni acces gratuit în aplicația Kaspersky Safe Kids Premium după activare. La expirarea celor trei luni, clienții vor plăti doar 1 euro (5 lei)/lună, TVA inclus, sau 1 euro credit în cazul serviciilor preplătite.

Pentru activarea serviciului trebuie trimis un SMS gratuit la 1333 cu textul „copil”.

Telekom Romania reintroduce în ofertele sale aplicația Kasperky Safe Kids ca urmare a rezultatelor sondajului de opinie Kids security, realizat de ISRA Center pentru Telekom Romania pe un eșantion național reprezentativ de 1.000 de respondenți, copii și părinți deopotrivă. Potrivit acestora, 95% dintre copiii chestionați, care au vârste cuprinse între 10-17 ani, au menționat că accesează internetul de pe propriul telefon mobil, 38,8% de pe propriul computer sau laptop, 27,4% de pe propria tabletă și 27,4% de pe un televizor Smart.

Îngrijorarea vine din faptul că, de foarte multe ori, copiii nu le spun părinților adevărul despre timpul petrecut online și activitățile pe care le desfășoară pe internet. Când au fost întrebați, copiii au menționat că petrec aproape cinci ore pe internet, în timp ce părinții lor știu de aproximativ patru ore. De asemenea, există o diferență importantă între ceea ce fac online și ceea ce părinții știu că fac: 76% dintre copii folosesc social media, în timp ce doar 51% dintre părinți au spus acest lucru. De exemplu, doar 3% dintre părinți au spus că cei mici petrec mai mult de nouă ore pe internet, comparativ cu aproape 9% dintre copii (adică de aproape trei ori mai mult).

Mai mult, 43% dintre copii au menționat că au vorbit cu cineva necunoscut pe internet, în timp ce doar 22% dintre părinți spun că ar putea face acest lucru copiii lor. Acest procent aproape dublu demonstrează că nu întotdeauna copiii sunt conștienți de pericolele pe care le pot aduce astfel de acțiuni, dar și că părinții nu au niciun control asupra lor. Consecințele acestei lipse de control sunt grave, având în vedere că 26% dintre copii au spus că au fost agresați pe internet, în timp ce doar aproximativ 10% dintre părinți au spus că se poate întâmpla ceva similar copiilor lor.

Pentru a comunica soluțiile pe care Telekom le aduce părinților, prin care copiii pot fi protejați în mediul online, și pentru a-i determina să conștientizeze amenințările online cu care se pot confrunta copiii lor, Telekom Romania a creat un experiment social unic, aducând pericolele online în lumea reală, prin realizarea proiectului „Parcul online”. Părinții se confruntă cu amenințarea viscerală a pericolelor digitale și fiecare „atracție” din parc reprezintă o adevărată amenințare online. Mai multe informații despre campanie sunt disponibile aici.

În același timp, Telekom introduce în platforma Telekonomie serviciul Smart WiFi, internet instant la priză, fără găuri în pereți și cabluri în plus prin casă. Votat de consumatori produsul anului 2020, serviciul Smart WiFi poate fi achiziționat cu o reducere de 50% pentru primele 3 luni (de la doar 14,5 lei/lună). Ambele oferte sunt valabile în perioada 7 septembrie – 18 octombrie 2020.

Mai mult, pentru că peste 80% dintre românii portați la Telekom spun că plătesc un preț mai bun decât înainte pentru beneficiile primite, compania a decis prelungirea ofertelor pentru persoanele fizice care își portează numerele în rețeaua mobilă Telekom. Acestea pot beneficia de abonamentul Mobil M, cu internet 4G nelimitat, minute și SMS-uri naționale nelimitate, cu 50% reducere în primele 12 luni, pentru care vor plăti 3 euro/lună (aproximativ 15 lei/lună), TVA inclus. După cele 12 luni, costul va fi de 6 euro/lună (aproximativ 30 lei/lună), TVA inclus.

Totodată, persoanele care se vor porta în rețeaua mobilă Telekom vor putea opta și pentru achiziționarea unui telefon mobil în rate, fără dobândă și fără avans. Aceștia pot alege, spre exemplu, dintre Samsung Galaxy A21s sau Huawei P40 Lite E, împreună cu abonamentul Mobil M, pentru care vor plăti doar 9 euro/lună (aproximativ 45 lei/lună în total, TVA inclus, dintre care 6 euro/lună pentru telefon și 3 euro/lună pentru abonamentul nelimitat).

Ofertele de mobil sunt valabile în perioada 7 septembrie – 18 octombrie 2020, la portare la abonamentul Mobil M, în cazul contractelor încheiate pe o perioadă de 24 de luni.

Antreprenorii vor beneficia și ei de oferte speciale, dacă vor alege să se porteze în rețeaua Telekom Romania în perioada 7 septembrie 2020 – 18 octombrie 2020. Astfel, persoanele juridice care vor opta pentru abonamentul Freedom 5 vor beneficia de conectivitate mobilă nelimitată, voce și internet 4G, cu 50% reducere din costul abonamentului în primele 12 luni de la portare.
În plus, acestea pot achiziționa, spre exemplu, telefoanele Samsung Galaxy A21s și Huawei P40 Lite E în rate, împreună cu abonamentul Freedom 5, pentru care vor plăti în total, în primul an, doar 9 euro/lună, fără TVA (2,5 euro, fără TVA, costul abonamentului și 6,5 euro, fără TVA, costul telefonului).