Orange a avut astăzi un eveniment special, fostul CEO Jean-Fracois Fallacher a spus oficial „La revedere!” României și echipei locale, iar noul CEO al companiei, Liudmila Climoc, ne-a anunțat prioritățile pentru următoarea perioadă. Gervais Pellissier, șeful pe Europa, a venit să ne prezinte strategia grupului telecom.Liudmila Climoc

Strategia Orange în următoarea perioadă

Focusul Orange se mută de la serviciile mobile spre conceptul de furnizor de servicii integrate. Vor lansa în curând serviciile de Internet pe fibră optică 1Gbps, dar și televiziune și telefonie fixă pentru clienții care vor servicii la pachet (în urma parteneriatului cu Telekom). Revin cu detalii pe tema asta cât pot de repede.

România este a treia țară din Europa în afara Franței, ca mărime în cadrul grupului, după Spania și Polonia și la egalitate cu Belgia, o țară mult mai dezvoltată și cu un venit mediu mult mai mare decât al nostru. Se apropie de 1 miliard de euro venit pe an, iar creșterea este mai bună pe piața locală decât media europeană a grupului. Gervais Pellissier spune că Orange a revenit la 10 milioane de clienți după ce a fost sub acest prag, după criza economică.

0005

ads

La nivel european, tendința de a avea un singur furnizor de servicii, o singură factură, este tot mai puternică. Orange a făcut achiziții, dar de asemenea parteneriate pentru a consolida statutul de furnizor de servicii integrate. Orange este numărul unu la acoperirea 4G în România, cu 72% din populație, iar investițiile în rețea vor continua. Există un război al prețurilor pe piața telecom, dar interesul clienților este să aibă servicii de calitate, iar acestea necesită investiții în rețea. Orange va oferi doar servicii de cea mai mare calitate, pentru a reține clienții. Acordul cu Vodafone pentru sharing de site-uri va continua, permițând clienților din România să aibă cea mai bună calitate a rețelei.

Orange încearcă consolidarea și pe piața din Franța, au încercat preluarea Boygues, apoi în Belgia au preluat Mobistar și va fi rebrănduit Orange, în Spania au cumpărat un operator de cablu și fibră, vor urma și alte mișcări. „Toate oportunitățile locale vor fi luate în calcul”, a spus Gervais.

În câteva săptămâni vor fi lansate ofertele de servicii integrate în România. Vor fi oferte pentru echipamente, reduceri la abonamente și multe avantaje pentru cei care aleg Orange ca furnizor integrat.

Liudmila Climoc are o experiență în telecom de 19 ani, majoritatea în cadrul Orange Moldova, unde a urcat pînă la poziția de CEO. A reușit atât menținerea operatorului pe primul loc în Republica Moldova, dar și o rată foarte mare a satisfacției clienților. Focusul va fi pe lansarea ofertelor convergente, se va continua investiția în rețeaua 4G pentru a rămâne cea mai performantă pe piața locală.

I-am văzut astăzi și pe noul CFO și pe noul director de marketing Orange.