Telekom Romania anunță prelungirea mandatului lui Miroslav Majoroš, în poziția de CEO, pentru încă un an.
Grupul de companii Telekom Romania anunță prelungirea cu un an a mandatului lui Miroslav Majoroš în poziția de CEO, începând cu data de 1 ianuarie 2020. Miroslav Majoroš a fost numit în poziția de CEO al Telekom Romania la 1 ianuarie 2016. Teoretic, mandatul său s-ar fi închiat acum.
„Rezultatele companiei demonstrează că Miroslav și echipa sa de management conduc Telekom Romania în direcția corespunzătoare. Telekom Romania va continua procesul de transformare în beneficiul clienților, angajaților și acționarilor companiei”, a declarat Michael Tsamaz, președinte și CEO, OTE Group și președinte al Consiliului de Administrație al Telekom Romania Communications S.A.
Pentru a ține pasul cu evoluția pieței, Telekom Romania va continua implementarea strategiei, generând servicii accesibile și relevante, portofoliu și operațiuni simplificate și procese digitale. Telekom Romania a avut venituri de 243,5 milioane de euro pentru trimestrul al treilea din 2019, în creştere cu 7,4% faţă de perioada similară a anului trecut. Profitul EBITDA (înainte de taxe și impozite) a fost de 36,1 milioane de euro în T3 2019, ceea ce reflectă o creştere a acestui indicator pentru trei trimestre consecutive. Segmentul serviciilor integrate fix-mobil continuă evoluţia pozitivă: numărul clienţilor pe acest segment a ajuns la 822.647 în T3 2019, în creştere cu 25,5% faţă de acelaşi trimestru al anului trecut.
Veniturile din serviciile fixe în T3 2019 au fost de 56,4 milioane euro, în scădere cu 6% faţă de perioada similară a anului trecut, în special ca urmare a veniturilor mai mici din voce fixă, care au fost compensate parţial de creşterea cu 2,1% a veniturilor din serviciile TV. Utilizatorii serviciilor de voce fixă (inclusiv FMC) au ajuns la 2,1 milioane la sfârşitul celui de-al treilea trimestru din 2019, în scădere cu 0,9% faţă de perioada similară a anului trecut, ca urmare a declinului continuu al numărului de abonaţi pentru serviciile tradiţionale de voce fixă.
Segmentul de TV a înregistrat o creştere a ARPU de peste 5% de la un an la altul, ceea ce a compensat scăderea uşoară a bazei de clienţi pentru aceste servicii, care a ajuns la 1,35 milioane de utilizatori în T3 2019. Acest rezultat confirmă apetitul consumatorilor pentru oferte TV centrate pe conţinut.