Arbitrul industriei telecom spune că numerele de telefon se pot porta de la abonament la cartelă prepaid, iar operatorii care refuză acest lucru vor fi sancționați. Condițiile portării sunt stabilite de ANCOM, iar RCS & RDS a luat deja amendă pe tema asta.

© Robert Kneschke | Dreamstime.com
© Robert Kneschke | Dreamstime.com

Portarea poate fi realizată de pe orice număr de telefon, dar fix pe fix sau mobil pe mobil. La operatorii mobili se poate face portarea indiferent de abonament sau cartelă, utilizatorul își păstrează numărul. La cartela preplătită, creditul rămas neutilizat nu va fi transferat în noua rețea.
Serviciul de telefonie poate fi întrerupt pentru 3 sau 4 ore, timp în care utilizatorul nu va putea iniția sau primi telefoane. În 24 de ore se poate depune o cerere de anulare a portării, dacă v-ați răzgândit.

În luna aprilie 2016, Autoritatea a sancționat RCS & RDS cu amendă contravențională în cuantum de 10.000 lei pentru că a refuzat portărea în regim prepaid a unui număr de telefonie mobilă care funcționa pe bază de abonament într-o altă rețea.

În cazul în care aveți orice probleme legate de portare, puteți face o sesizare la ANCOM, aici.